Friday, October 24, 2008

Internet Download Manager 5.14 + Patch.




Kali ini aku ingin berkongsi download manager.
bagi sesiapa yang belum mengetahuinya, ia merupakan software yagn sangat berguna untuk download apa² dari internet. juga berguna untk menambah kelajuan download seperti yang telah digunakan oleh aku.[lihat sini].
dan sebelum terlupa, software ini di dedikasikan kepada kawan aku, rosed.:)


So, tidak perlu susah², software boleh download bawah ni..

IDM 5.14 + patch
DOWNLOAD NOW

Dan, adalah penting untuk diketahui, bagi internet browser lain, mungkin tiada masalah, tetapi ada sesetengah firefox yang tidak compatible dengan IDM ini seperti yang 3.0. so, jika sudah install tp tidak berfungsi dengan baik, dicadangkan untuk menggunakan firefox 2.0.0.11. firefox 2.0.0.11 terbukti boleh join dengan IDM ini. download firefox 2.0.0.11 di bawah ni. (aku guna firefox ini)

firefox 2.0.0.11
DOWNLOAD NOW

Kepada yang masih baru, sila ikuti tutorial dibawah ini untuk mengelakkan kesulitan apabila sudah install software ini nanti..

1) Download seperti biasa file di atas, apabila sudah siap extract kemudian double klik kat file idman514.exe

2) Selepas siap, pastikan anda tutup dahulu file yang install tadi.

3) Kemudian buka folder asal IDM di'install'kan ( biasanya kat C:\Program Files\Internet Download Manager )

4) pergi ke folder yang anda download tadi, didalamnya ada file yang ada gambar seperti firaun, Copy file tersebut kemudian paste kat tempat folder pada step 3.

5) double klik pada file patch tersebut(firaun). sehingga keluar seperti bawah ni, kemudian tekan patch.
6) Setelah selesai, tutup semua folder dan apa² yang terlibat tadi.
7) kemudian buka Internet download manager yang baru anda install tadi. buka seperti biasa.
8) pada bahagian atas, pergi ke download kemudian option

9) pergi ke file types, kemudian kosongkan kawasan tersebut kemudian tekan ok. ( tujuan kosongkan kawasan ini adalah untuk mengelakkan automatik download yang biasanya agak menyusahkan.:)
10) OK. SIAP. KALAU DIIKUTKAN SEGALA LANGKAH DI ATAS, SEPATUTNYA IANYA SUDAH BERFUNGSI DENGAN BAIK..:).

11) penting untuk diingatkan, jika ada diminta update, jangan update kerana ini software crack.:)

jika ada sebarang masalah bolehlah hantar comment pada post ini..:)


Suka entri ini.?

4 comments:

' tErAzZaTaLe ' on October 28, 2008 at 10:57 PM said...

wahai sahabat lebong yang ku sayangi..
idm campatible bgn semua ff mahupun opera kecuali opera mini la..hehe..jgn mrh..
tp ko edit balik post ni buat peringatan bila idm kuar popup untuk update baru,jgn update kerana ia akan menyebabkan idm gagal berfungsi kerana ia cr@ck..bukan ori..
kalo reinstall pn xjadi pasal dia da mark kt registry..

p/s:ape brg cr@ck!dosa la..support open source la..downloadThemAll rawks!

www.melayubuntu.blogspot.com

unwanted on October 29, 2008 at 12:59 AM said...

kepada sahabatku yang dimanjai..ha3.
aku dah try guna ff3, tp x compatible. so aku try byk2 yg lain, yang aku ltk tu ok lak. so aku cadangkan la guna yang tu..he3.

terima kasih atas nasihat jgn update tu..nnt aku repost.:)

' tErAzZaTaLe ' on October 31, 2008 at 4:10 PM said...

aku br je lpas update ff3.03 sambil donlot ubuntu8.10i386.iso..still working..
ko try install ff3 kalo dia xsuport search kt lebai google "idm addon"..ni addon untuk idm..lpas install addon restart ff..da leh guna pastu..

yo syam on April 21, 2011 at 11:31 PM said...

bro..google chrome support tak..slalu donlot manager ni tak support chrome

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted