Wednesday, November 26, 2008

Sekumpulan Manusia Yang Menentang Fatwa Haramkan Tomboi

2 comments


Pertama sebelum bermula apa-apa. Mangkuk hayun punya orang yang buat demo menentang fatwa. kononnya hendak menentang fatwa haramkan tomboi. Sudah la itu, ditanya pula kenapa asyik perempuan je yang menjadi masalah. Dan perempuan perlu diberi kebebasan untuk buat apa-apa dan pakai apa-apa. Bajet hendak menuntut kebebsan wanita la tu,. cehs.

Tetapi masih ada segerombolang manusia bodoh yang menentang semua ini. Menentang fatwa diharamkan tomboi.Dan yang bertambah mengelirukan keadaan adalah, mereka adalah non-muslim. Pelik juga, bagaimana non-muslim boleh terlibat dengan perkara yang berkaitan agama islam.?
Perbuatan mereka adalah sama kalau dicontohkan dengan orang islam buat demo menentang sami mereka berambut botak atau berpakaian. Bukankah itu sungguh mengarut.?

kira orang kuat demo la ni

Ini pun satu hal lagi, tidak selesai lagi masalah campur tangan asing dalam agama islam. dan aku tidak tahu pihak berwajib akan buat tindakan apa. Biasanya akan mengutuk tindakan demo je la. Itu sahaja yang biasa dorang lakukan.

Kebiasaannya dalam dunia realiti sebenar, lelaki adalam pemangsa, perempuan adalah mangsa.Sebelum terlupa, suka untuk aku andaikan disini. Jika rumah dibiarkan terbuka, bukankah itu lebih senang dimasuki pencuri. dan jika perempuan dibiarkan terdedah, bukankah itu lebih mendorong lelaki sewel untuk melakukan jenayah kepada perempuan itu atau perempuan lain.?

dan sebelum korang tengok video demo ini, suka untuk aku bagitahu kepada muslim dan bagi tatapan dan pengetahuan non-muslim. Di dalam Al-Quran, ada surah yang bermaksud,

"Katakanlah (kepada orang kafir): Hai orang-orang kafir! aku tidak menyembah apa yang kamu sembah dan aku bukan penyembah Tuhan yang kamu sembah. Dan aku tidak pernah menjadi penyembah apa yang kamu sembah dan kamu tidak pernah (pula) menjadi penyembah Tuhan yang aku sembah. Bagimu agamamu dan bagiku agamaku"

Al-Kafiruun ayat 1 - 6


DOWNLOAD NOW


Dah, rasanya tidak perlu untuk aku menulis panjang-panjang. Rasanya semua orang boleh menilai. Lelaki atau perempaun.Muslimm or non-muslim.
Apa sudah jadi dengan kita ini....

Tuesday, November 25, 2008

Perempuan Tanya dan Maksudnya.

2 comments

Aku tidak pasti betul atau tidak, memandangkan aku seorang lelaki..:).Tapi apa salahnya untuk mengetahui.:).


Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira!
Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu

Teknik Penipuan Cakra Alam.(ustaz Arief)

2 comments

Kepada yang belum jelas. ok senang untuk diberi tahu. USTAZ ARIEF DARI CAKRA ALAM ADALAH PENIPU..hendak tahu kenapa, lihat sini. ust-arief-cakra-alam-penipu-besar


Disini diterangkan kaedah penipuan dari ustaz Arief . terdapat dua yang paling terkenal.
1)mengeluarkan darah kotor menggunakan telur
2)rawatan menggunakan cas elektrik dari anggota badan ustz arief.


1) Rawatan menggunakan telur

  • Meletakan telur di atas badan pesakit, apabila dipecahkan telur, kononnya terdapat darah kotor.
  • Apabila Pengkaji Korea memberi telur yang dibawa dari kedai, Ustaz Arif kata "kena guna telur ayam kampung"i. Apabila digunakan telur tersebut tidak terdapat pula darah atau apa-apa yang pelik.
  • Trick Penipuan - Suntik darah/pewarna kedalam telur menggunakan jarum halus, kemudian letak plaster kecik untuk menutup lubang kecil itu.

2) Rawatan cas elektrik

  • Meletakkan lampu kalimantang di sekitar anggota badan pesakit dan lampu akan menyala sekiranya terdapat cas yang tidak elok. Penggunaan test pen boleh menyala lampu, menanda kan ada pengaliran cas elektrik yang tidak stabil
  • Pengkaji Korea meminta Ustaz guna mentol bervoltan tinggi, tetapi tidak menyala.
  • Semasa rawatan menggunakan telur, beliau tidak memakai selipar, tetapi semasa rawatan elektrik, beliau memakai selipar(Pelik bukan?). Penyelidik Korea meminta untuk scan selipar Ustaz Arief dengan alat pengesan logam, tapi ustaz Arief tidak benarkan.
  • Cameraman pula merakam gambar kaki ustaz semasa tengah on off kan lampu, Cukup Jelas semasa On= 'kaki letak' dan Off = 'Kaki angkat'.
  • Apabila Ustaz Arif tiada, Penyelidik Korea tersebut secara sembunyi-sembunyi menggunakan alat scanner, untuk scan selipar dan keputusannya scanner berbunyi menandakan terdapat alat di dalam selipar tersebut.
  • Trick Penipuan: Dalam selipar tu mengandungi barang electronic yang mampu membekal kan arus elektrik kecil dan tak memberi kesan renjatan pada badan manusia

JIKA anda hendak melihat atau download video bagaimana penipuan ustaz arief diketahui, sila pergi ke SINI.


Sudah jelas lagi nyata. Ustaz Arief adalah seorang penipu. menipu hampir seluruh rakyat Malaysia.. Orang kenamaan dan vip juga tertipu. apakah yang patut kita lakukan terhadap ustaz ini.?

Bell Hendak Rujuk Semula.? :Tertidur di Mahkamah:?

Comments

Rasanya baru sebentar aku post pasal perceraian Nasrizal Ngasri, 28, dengan isterinya, Nur Farhana Mahamad Fauri. Tuptup. Dalam akhbar kosmo,

Bell-Farhana sah cerai -
Mengaku buat silap, cadang rujuk semula
dan, yang tak boleh blah, Bell TERTIDUR DI MAHKAMAH...
ha3.. gelak aku..uruskan kes perceraian. tapi tertidur..
apa jenis lelaki la BELL ni..
menjatuhkan martabat lelaki je..
aku yang baca pun segan je dengan kaum perempuan.
jatuh kredibiliti kaum lelaki...

Photobucket

Terpikir juga aku, boleh dia tertidur.
dan sebab bercerai adalah bergaduh...
senangnya cerai anak orang...
daripada apa yang aku baca,
sah la bell masing belum matang..

KERATAN AKHBAR KOSMO.

lafaz cerai yang dilakukan melalui SMS itu disahkan oleh Hakim Syarie Mohd. Yunus Mohamad Zin dan jatuh talak satu kali pertama.

Keputusan itu dibuat di Mahkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan selepas mendengar penjelasan Nasrizal yang lebih dikenali dengan nama Bell dan Nur Farhana atau Syasya.

Menurut Syasya, Bell telah menghantar SMS tersebut kepadanya pada 22 Oktober lalu dan pada ketika itu dia berada di rumah manakala Bell di lokasi penggambaran.

Ketika ditanya hakim punca SMS itu dihantar, Bell memberitahu, semuanya salah faham kerana ada orang memberitahu Nur Farhana ternampak Bell di suatu tempat dan bukannya menjalani penggambaran.

Rentetan daripada itu, kedua-dua pasangan itu bergaduh melalui SMS sehinggalah Bell mengirimkan SMS cerai.

Nur Farhana ketika ditanya hakim apa yang Bell lakukan selepas itu, katanya, Bell menghubunginya dan bertanya sama ada menerima kiriman SMS itu atau tidak dan Syasya menjawab, ada.

Bell kemudian memberitahu kemungkinan orang yang dilihat itu adalah pelanduk dua serupa dengan berkata: "Banyak sangat kembar saya."

Sementara itu di luar mahkamah, Bell yang tertidur ketika hakim memanggil kesnya sehingga dikejutkan oleh Syasya memberitahu pemberita, dia mengakui kesilapannya itu dan ia merupakan pengalaman dan pengajaran buat dirinya..
.................

wartawan juga tidak memperjelaskan lagi bagaimana bell boleh tertidur, dan kemungkinan wartawan itu juga tertidur mendengar kisah Bell..


Monday, November 24, 2008

Gambar Maya Karin Putrajaya 25th Waterski World Cup 2008

2 comments

Gambar maya Karin yang ketika dia menjadi selebriti jemputan ke Putrajaya 25th Waterski World Cup 2008 yang berlangsung Putrajaya.
Main air pun , tapi wajah masih cantik. ini baru wajah sebenar. Lepas ini kena ajak pula artis yang kuat bersolek. Kita tengok bagaimana pula rupanya..:)

Gambar pertama dan kedua terpaksa diblurkan sedikit memandangkan terdapat sedikit gambaran yang kurang dibenarkan bagi budak bawah umur.:).










Tips Penjagaan Bayi ( part II )

2 comments

Tips penjagaan bayi part II. Senang dan mudah untuk difahami. Nampak seperti lawak juga, tetapi bukankah itu betul..:).
Kalau hendak lihat tips bagi part I, pergi sini. tips penjagaan bayi PART I













Ngasrizal Ngasri Sah Bercerai

1 comments

Sekarang adalah musim artis kita kawin dan jug abercerai. yang berkahwin baguslah. Yang bercerai..?banyak juga.. dan tidak terlepas Ngasrizal Ngasri dengan isterinya, Farhana Mahamad Fauzi.Juga boleh dicalonkan untuk perceraian paling sempoi tahun ini.

saat bahagia tetapi sudah berlalu

KUALA LUMPUR: Pelakon, Ngasrizal Ngasri atau lebih dikenali sebagai Bell, sah bercerai talak satu dengan bekas isterinya, Farhana Mahamad Fauzi di Mahkamah Rendah Syariah, hari ini.

Dia menceraikan isterinya menerusi sms yang dihantarnya pada jam tiga petang dengan berkata 'Aku ceraikan kau, Thank You. Selamat Berjaya'.

........
Rasanya tidak tahu boleh dikategorikan bahagian mana perceraian dia ni. Biasanya boleh la dikatakan sadih, hina, terhormat dan apa² la. tapi dia ni, rasanya perceraian paling sempoi kot..ha3.
Pelik sungguh, apa dia ingat cerai dan kawin ni main² ke. .
isteri dah cukup cantik. cun pun ada..
mungkin adalah tu masalah dalam. siapa yang tahu kan.?
Tetapi teruk betul dia cuma ceraikan cam tu.
Ingat isteri dia anak ayam ke..?
kan kutuk lebih² takut aku pula yang bersalah..:).

Yahoo! Widget Engine 4.5.1

Comments

Ini kira salah satu software yang bagus untuk menghiasi desktop anda. Boleh diisi dengan pelbagai maklumat yang berguna. dan juga sesuai digunakan untuk peringatan kerana boleh diletakkan nota. Biasanya terletak pada sebelah kanan dekstop. link download yang diberi adalah direct kepada laman asalnya. filehippo.com.

Title:Yahoo! Widget Engine 4.5.1
Filename:widgetsus.exe
File size:14.63MB (15,343,896 bytes)
Requirements:Windows XP/2003/Vista/XP64/Vista64
License:Freeware
Date added:December 22, 2007
Author:Yahoo! Inc


PhotobucketPhotobucket

Forever Blue : XP Theme

2 comments

Ini boleh dikatakan theme yang cantik juga la untuk windows xp. Untuk yang lain², aku tidak pasti.
Dahulu aku pernah guna theme ni.:).bagus juga theme ni, saiz pun tidak besar, dalam 815kb je.

link mediafire
DOWNLOAD NOW

Photobucket

Tips Penjagaan Bayi (part I)

4 comments

Ilustrasi bergambar ini sangat sesuai untuk bakal-bakal ibu dan bapa tentang penjagaan bayi.
Nampak ringkas, tetapi senang untuk difahami..:). dan kadang tu, nampak seperti lawak pula..:)













JOM TENGOK tips penjagaan bayi PART II

Bodohnya Orang Seperti Dia Ini.

9 comments

Maaflah kalau bahasa kasar sikit. Tapi rasanya memang patut pun kalau anda baca apa yang ingin disampaikan dibawah ini..

Diambil dari ruangan dang setia, harian metro. Masalahnya adalah seperti berikut.. Cuba anda baca dan kemudian anda pikir, apa jawapan yang patut kepada permasalah ini..jangan lupa bagi jawapan anda pada ruangan komen.:).

Isteri menduakan suami

DANG setia, saya ingin lontarkan racun bisa yang menjalar di setiap urat saraf kehidupan saya. Saya sudah berumah tangga dan mempunyai cahaya mata yang menawan. Kehidupan saya juga bahagia selepas lebih 10 tahun berkahwin, namun bak kata pepatah, kusangka panas hingga ke petang rupanya hujan di tengah hari.

Dalam keindahan dan kebahagian meniti kehidupan, saya ditimpa dugaan yang bukan sedikit. Saya kini menjalin hubungan dengan suami orang. Apa yang berlaku ini tidak diketahui suami yang begitu baik pernah saya temui.

Kadangkala saya bertanya kepada diri sendiri mengapa ini terjadi sebab saya tahu semuanya salah. Terkadang saya rasa ini cubaan dan dugaan daripada Yang Maha Esa untuk menguji setakat mana kekuatan saya.

Saya seorang yang lantang bersuara lebih-lebih lagi dalam hal poligami. Baru-baru ini, saya membantu kawan menyelesaikan masalah rumah tangganya kerana suaminya yang sudah lanjut umur masih berlagak Romeo.

Saya memang marah dengan suami kawan saya sehingga benci yang teramat sukar dikawal. Namun, takdir menentukan kini saya pula menyayangi dan merindui suami wanita lain.

Kami saling merindu, kami cuba untuk menjadi seperti sediakala, tapi sukar untuk mengikis perasaan yang tebal dalam diri. Bantulah saya UNWANTED (ini aku tambah sendiri.☺)

YANG MENGHARAP


JAWAPAN DARI UNWANTED.
ermm beginilah puan, saya pun tak tahu sebab saya pun belum kawin. Cuma saya ingin tahu, setinggi manakah pengetahuan puan. sebab puan seperti sukar untuk membuat keputusan. Rasanya, budak darjah 6 pun tahu mana satu betul salah. Saya pula tidak pasti puan berada di level mana. senang macam ini la, puan tanya suami puan yang baik tu, mana la tahu kot² dia ada penyelesaiannya. Sebab, kalau tanya saya dengan jujur, nanti teruk puan kena maki..Kan kasihan kat puan pula.. kalau puan malu, puan cuba pergi ke kedai buku cari buku berkenaan cara menjaga hubungan suami dan isteri. Kalau puan tidak paham juga, cari buku pendidikan islam tingkatan 1. Saya rasa dah ok tu. sekian..:unwanted:.

Siapa Betul.? Rosnah Dah Kahwin.?

Comments

Ala, siapa tidak kenal Rosnah Mat Aris, pelakon yang terkenal dengan keceluparan mulutnya sewaktu ketika dahulu. Ok ceritanya seperti ini, tadi aku baca metro. ada satu pihak mengatakan Rosnah kahwin, dan rosnah pula menafikan dan menyatakan yang berkahwin adalah anaknya Rasnor.

So, aku pun turut sama terkeliru. Sehingga sekarang aku masih tidak pasti mana satu yang betul..ha3.tiba² cam bergosip lak aku ni..:).

Bawah ni petikan akhbar metro yang membuatkan aku lagi terkeliru.

bahagian pertama.

-Selepas 15 tahun menjanda, pelakon, Rosnah Mat Aris, 53, akhirnya bertemu jodoh dengan jejaka yang jarak usianya 26 tahun lebih muda daripadanya.

-Pernikahan Rosnah dan Tajul Efendie Isa, 27 itu disahkan Penolong Pendaftar Nikah Kariah Masjid Al-Khairiah, Taman Sri Gombak, Ramli Arifin, 49, yang menikahkan pelakon itu di masjid berkenaan.

- “Saya mengesahkan perkara ini sebab saya yang menikahkannya. Selebihnya kenalah bertanya kepada empunya diri,” katanya

-Ramli yang juga Imam 2 Masjid Al-Khairiah berkata, dua saksi ialah ahli jawatankuasa masjid berkenaan turut serta dalam majlis itu.
Ketika dihubungi, dua saksi itu, Mat Salleh Ahmad, 60 (Bilal) dan Sulaiman Said, 60 (Bendahari) mengesahkan menjadi saksi pada majlis pernikahan itu.

Bahagian kedua.

-Rosnah menafikan yang dia melangsungkan pernikahan pada hari itu sebaliknya memberitahu anak perempuannya, Rasnor, yang menikah dengan pasangannya berasal dari Pulau Pinang. Rasnor dan pasangannya dinikahkan di masjid sama pada 30 Oktober lalu.

-“Memang benar ada acara pernikahan di Masjid Al-Khairiah, Taman Sri Gombak tetapi anak perempuan saya, Rasnor, yang menikah. Bukan saya.

-“Buat masa ini saya tak berani cakap mahu menikah lagi. Hendak kata tak mahu bernikah pun tak juga. Apapun, saya mahu ‘lepaskan’ (selesaikan urusan) anak-anak dulu. Saya ini tak ada suami, jadi saya mesti pastikan anak-anak hidup bahagia dengan keluarga masing-masing,” katanya.

PERSOALANNYA. Siapa yang betul.?

Sunday, November 23, 2008

One Piece Wallpaper

2 comments

Hendak dikatakan aku ini peminat one pice , tidak la juga. tapi tidak mengapa kalau berkongsi dengan peminat one piece di luar sana.:).

klik gambar untuk besarkan, kemudian save image as.

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted