Tuesday, January 27, 2009

Bayi Ditanam Hidup² dan Dijumpai Selamat


Gambar mungkin tidak sesuai untuk orang mengandung atau sesiapa sahaja yang lemah semangat.

Tapi satu yang menyebabkan anda boleh tengok. Bayi itu selamat. So tidak lah ngeri sangat..:).

Tidak dapat dipastikan dimanakah berlakunya peristiwa ini. Tetapi rasanya bukan di Malaysia. Kalau di Malaysia dah heboh kot. Ataupun aku tidak tahu.?:). Tapi rasanya bukan Malaysia lah..:).

Seorang bayi yang dilahirkan tidak cukupumur dan masih lagi bertali pusat, dijumpai ditanam didalam sebuah lubang selama 24 jam dan dijumpai selamat.(tidak tahu la bayi itu menangis atau orang yang berkaitan yang memberi tahu) Nasib baik kepalanya tidak ditimbus tanah.












Berpantang ajal sebelum maut..Sesuai ke peribahasa tu ek..
So kepada sesiapa yang bercadang hendak buang bayi tu(biasanya yang mengandung luar nikah),
pikir lah elok². kasihan kat budak tu. Dia pun hendak juga melihat keindahan alam ciptaan Ilahi.
Sudah buat salah sekali(mengandung luar nikah) janganlah buat lagi kesalahan yang lain(buang bayi)

Ingatlah, sekali anda buang bayi, jiwa anda tidak tenang seumur hidup anda. Anda akan terus dibayangi kesilapan lampau..


Suka entri ini.?

5 comments:

LiLacFlA on January 28, 2009 at 11:14 PM said...

hidup lagi ka budak tu?? macam nangis ja gambaq last tu..

aku pelik sangat.. orang buang anak macam tyme beranak x sakit ja.. time mengandung agaknya rasa cam badan penuh cacing kerawit ja kut?

Anonymous said...

mcm bodo je spe yg buang bayi 2..

memg bodoh2 babi haram kelam bagsat..!


x tkot dose kew ha..!

aq pown ta phm..

bengong tol la diorg 2...

ya allah bg la balasan yg setimpal kat org2 yg buang ank 2..

cindredphil80 on April 16, 2010 at 3:48 PM said...

semasa mengandung, janin mendengar setiap degupan jantung ibunya, ia berasa selamat dan aman ....tergamak pulak nak buang sesuatu yang sebahagian dari tubuh sendiri...

Nanding Sports on July 10, 2010 at 2:38 AM said...

Sampai hati mak bapak dia buat mcm tu!!!

RARA SHOP on August 4, 2011 at 3:11 PM said...

Hari pertama join benda ni byr RM20,Lepas promot link kat FB ada 3org join bawah rara dapatlah RM60 tolak modal RM20 dapatlah untung bersih RM40.Nak join jugakah??

Jom Cari Duit Raya 2011.. Berbaloi!
SISTEM SEMUDAH ABC..
1. DAFTAR
2. BUAT BAYARAN RM20 KEPADA PENAJA ANDA
3. PROMOSI LINK PENAJAAN ANDA
4. TERIMA BAYARAN DARI AHLI BARU

Daftar Sekarang!
http://rm20.biz-2u.com/?id=rara

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted