Friday, January 09, 2009

Internet Download Manager v5.15 build 5 + patch


Memandangkan ada masalah dari salah seorang pengunjung dari blog aku ini (dan mungkin juga orang lain) berkaitan IDMv5.15 build 4 + keygen, so sekarang aku post IDM yang paling latest, IDM v5.15 build5 + patch

Aku akan bagi penerangan satu persatu untuk memudahkan semua dan jika anda mengikuti langkah yang diterangkan, semuanya akan berjalan dengan lancar dan anda pasti akan berpuas hati dengan software ini...:)


1) download dahulu software internet donwload manager v5.15 build 5+patch

DOWNLOAD NOW

2) extract file yang anda download, kemudian double click pada file idman515f.exe untuk install

3) Selepas siap install, tutup dahulu IDM.
internet dowbnload manager 5.15

4)Copy patch dari folder yang anda download kemudian paste pada folder asal IDM di'install'kan ( biasanya kat C:\Program Files\Internet Download Manager )
Internet download manager 5.15

5)Double click pada patch, kemudian tekan butan patch pada paparan yang ditunjukkan.
Internet download manager 5.15

6) SELESAI.:)

TIPS PENTING..
1) Jangan sesekali update IDM secara online. jika diminta, cancelkan sahaja.

2) Untuk mengelakkan automatik download (yang biasanya menyusahkan) buka idm, kemudian pergi downloads>option>file types , kemudian kosongkan kawasan seperti dibawah.
Internet download manager 5.15

3) Untuk tambah kelajuan download, sila rujuk disini.
Bagaimana tambah kelajuan download bagi IDM

4) selingan: hendak tahu record terbaik yang pernah aku dapat menggunakan IDM.? tengok sini. Rekod terbaik aku..:)


Suka entri ini.?

16 comments:

mrschlotzsky on January 15, 2009 at 8:40 PM said...

bro..xley download r..invalid plak die kate..

unwanted on January 16, 2009 at 2:48 AM said...

aku try link tu ok je.
cuba try sekali lagi.
klu masih x jadi aku upload kat lain.:)

RIzaL90 on February 13, 2009 at 1:11 AM said...

unwanted mcm mane kte nak gune idm kalau kte download dari lime wire ke atau frost wire..by the way thx for the sharing..

unwanted on February 13, 2009 at 3:26 AM said...

rizal, mmaf sbb aku tak dpt jawab.
sbb kt aku ni lime wire dan seangkatan dengannya kena block.
so aku x dpt nk cari psal tu..:)

Anonymous said...

salam bro. aku nak tanya skit. aku ader prob dgn idm la. dlu aku penah dload idm nih. then bile dah abis tempo 30days tuh aku remove idm nih. n now bila aku nak dload balik x leh nak guna lah. dia kata tempo 30 days tuh dah expired n dia mintak lesen lew.
dlu msa dload tuh aku x wat copy patch tuh. dload cam tuh jerk..
any idea?

unwanted on March 17, 2009 at 5:31 PM said...

x de masalah kalau dah abis tempoh 30 hari tu..
mmg dia akan keluar fake serial.
tp boleh patch seperti biasa..
aku baru test kat makmal komputer minggu lepas..:)

Anonymous said...

salam unwanted..
nak tanye ni, saye dah download idm ni, tetibe dier suh update, tanpe pikir pjg saye pon trus update..skrg ni ade masalah sbb dier suh saye register..selagi xregister saye xleh gune idm ni..nak wat camner ek? pening dah nih..

unwanted on May 8, 2009 at 2:51 PM said...

cuba uninstall, kemudian install semula.
aku pernah buat macam tu dahulu. boleh je.
tapi biasanya tiada maslah klu dia mintak register pun.
boleh diabaikan benda tu selagi boleh download..:)

Wan Rosdi on June 14, 2009 at 10:41 PM said...

salam bro, ni nk tanye sikit, sy ada dload idm + patch file tu,tp masalahnya patch idm folder yg dah di dload is empty,so camne..blh bg sikit advice tak.

unwanted on June 20, 2009 at 5:54 PM said...

owh.
klu jadi masalah buka tu dah empty, maknanya antivirus anda sudah buang file tu..
sebelum extract file yang didownload tu, turn off dahulu antivirus.
sebab ada sesetengah antivirus yang detect patch tu sebagai virus.:)

hamadi said...

salam,erm..cmne nk wt klu dia kluar "internet download manager detected that its registry keys has been damaged since that last run. its posible..."?? xleh gn dh..sbb dh patch yg blacklist pnya...

unwanted on October 19, 2009 at 11:40 AM said...

hamadi, nnt aku letak yang baru.
Klu tidak silap latest 5.18.
nnt bila aku dah letak baru aku roger ko..:)

hamadi said...

ok..time kasih bnyk2....

red said...

peh nape aku pnye idm ni lmbt.
ini kali ke2 aku d/l idm...dulu expired,so aku dh uninsallkn....then skg aku d/l ikut step yg ko bg.tp step yg ke3 dan 4 aku skip.aku trus je extract file patch..n patch it!tp dye still kte dh expired..aku biokn aje.aku truskn sedut lgu kt 4shared..peh 30mint,lame bro.dlu tak mcm ni..4 mint dh settel. camne ni bai??pe sbnrnye mslh nye???

Anonymous said...

npe aku x leh nk download gna idm pun...msti bla dwnload gna mozilaa punye

Anonymous said...

nk off automatic update cm ne???

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted