Thursday, January 01, 2009

Jom Hiasi System Properties Anda.


Ok, sebagai permulaan kepada tutorial ini, apa kata kalau anda right click pada my computer anda kemudian pilih properties, Apa yang akan muncul adalah seperti dibawah ini. Betulkan.?

xp trick
Apa yang ditunjukkan di atas adalah perkara biasa. tetapi, mahukah anda system properties anda kelihatan seperti dibawah ini.?
xp trick
atau anda hendak letakkan gambar sendiri seperti bawah ini.?(gambar aku blur skit. MALU..ha3
xp trick
Dan mungkin hendak letakkan sedikit maklumat yang berkaitan anda atau apa2 sahaja seperti bawah ni.?
xp trick

Kalau itu yang anda mahukan, anda berada dijalan yang betul. jom ikuti cara yang sungguh mudah ini..:)

Untuk ringkasan penuh. anda download file ini, kemudian extract ke dalam system32 : ( C:> windows >system32)

*nanti akan ada dua file yg diletakkan dalam system32 iaitu OEMINFO.INI dan OEMLOGO.BMP

DOWNLOAD NOW


Ok, kalau dah siap, cuba tengok kembali system properties anda. Kalau ada perubahan, maknanya anda telah berjaya..:)

>>Kalau hendak ubah apa2 maklumat, klik je pada OEMINFO>INI yang anda telah letak dalam system32 sebentar tadi.

>>Kalau hendak ubah gambar, pertama pastikan gambar adalah dalam format BMP, kemudian rename gambar tersebut dengan nama OEMLOGO.BMP

>> Letakkan pada system 32 seperti tadi. dan anda akan lihat perubahannya..:)

p/s: dicadangkan dimensi gambar yang maksimum adalah 180 x 114 pixel.

Itu sahaja. Jika ada sebarang permasalahan, seperti biasa. tanya..:)


Suka entri ini.?

6 comments:

dak_mas said...

salam..nk tnya skit..nk download prgram yg ats ni xleh la..ker dh xde dh..?

unwanted on November 27, 2009 at 2:03 PM said...

aku dah cek, ada je lagi.
cuba ko cek semula..:)

budak_ktn said...

salam,bro..npe aku wt cm yg ko tunjuk tu..tp bila aku tgk xjadi..sme wndows xp ker blh..?aku pki wndows xp pro sp3...

Anonymous said...

salam bro..ini uutuk wndw sp je ke?

Anonymous said...

aku guna xp sp3 xleh pon??

Anonymous said...

xley pown... guna sp3

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted