Friday, January 23, 2009

Opening Ceremony : Hotel Atlantis at The Palm, Dubai


Pernahkah anda impikan percikan bunga api paling besar dalam hidup anda.? Kalau ya pun biasanya pergi tengok kat mana-mana kalau sambutan new year..:). Aku pernah tengok pun kalau selain merdeka dengan new year, aku tengok masa perasmian 14th Asean University Games.:).

Ok lah, kali ini aku ingin post apa yang telah berlaku pada 21November 2008. Sudah lama bukan.? tapi aku rasa tidak mengapa untuk aku post disini, sebab walaupun sudah berlaku tetapi tidak semua mengetahuinya.Betul bukan.?..:)

Percikan bunga api kali ini diadakan semasa perasmian pembukaan Hotel Atlantis di Dubai.

Jom tengok beberapa info tentang Hotel Atlantis dan perasmian ini.


  • Hotel Atlantis terletak di Palm Jumeirah, Dubai

  • Kos perasmian adalah £15 juta

  • Satu juta percikan bunga api

  • 10 kali ganda lebih besar dari pembukaan Sukan Olimpik Beijing

  • Terdapat 1539 bilik di Hotel Atlantis

  • Jangka masa siap : 2 tahun

  • Kos buat : 1 Bilion

  • Kadar bayaran bilik : £23000 satu malam


Ok lah tu.:)
Jom tengok video masa perasmian tersebut.


Apa.? masih tidak jelas.? Jom kita tengok gambar dengan lebih jelas..:)

Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony
Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony
Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony
Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony
Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony
Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony
Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony
Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony
Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony
Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony
Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony
Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony
Dubai Atlantis Hotel Opening Ceremony


Suka entri ini.?

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted