Sunday, March 15, 2009

The Universe : Secrets of The Sun [Documentary]


Kali ini, memandangkan aku mempunyai masalah bandwidth, tidak banyak yang boleh aku kongsi.
Lagi-lagi kalau melibatkan penggunaan gambar..so, aku akan biarkan post ini untuk dua/tiga hari untuk beri masa anda semua untuk download..:).

Walau bagaimanapun, perkongsian kali ini penuh dengan ilmu. Sebab apa.?
sebab ianya sebuah dokumentari. .:)

Aku baru je lepas tengok dokumentari ini,dan terus aku kongsi kat sini.
Dah tengok baru la aku boleh comment..:)

Dari segi keseluruhannya, memang bagus dokumentari ini. Banyak benda yang aku tahu perihal berkaitan dengan satu-satunya bintang dalam galaksi kita iaitu matahari..

Antara yang dipaparkan dalam dokumentari ini adalah bagaimana keadaan di permukaan matahari, teras matahari, bagaimana kesan matahari kepada bumi dan alam semesta, bila masa matahari dijangka 'mati'. Memang bagus la aku tengok dokumentari ni.

Dan perkara paling menarik yang aku baru tahu dari dokumentari ini adalah AURORA, anda ingin tahu apakah itu AURORA.? klik sini untuk tengok gambarnya terus dari Google.

Anda ingin tahu bagaimana fenomena cantik ini boleh terjadi.? Semua jawapan ada dalam dokumentari ini.:)

Sebelum download, kita tengok dahulu posternya..:)



Ok, untuk link download, anda klik link yang ada bawah. Nanti akan dibawa ke mediafire dan anda boleh download seperti biasa.

Size file : 356 MB
Language: English
Subtitle: English.

KLIK DISINI UNTUK DOWNLOAD.

Mirror Link for Part 2 : http://www.mediafire.com/?w3wej5mdlzy

Pastikan anda download semua part yang ada dalam link tersebut kemudian extract menggunakan Winrar.


Suka entri ini.?

8 comments:

Anonymous said...

secrets of the sun part 4 problem...xleh download...cmner ni...part 4 je lg tinggal...adeh...

unwanted on March 17, 2009 at 9:12 AM said...

ok.nnt aku download n upload balik part 4 tu..

unwanted on March 17, 2009 at 10:01 AM said...

aku dh uploadkn semula part 4 tu..
boleh download dari mirror link dalam post..:)

Heroes N Villains on March 19, 2009 at 8:09 PM said...

salam.

bro, ada masalah nak download part 2 .. tolong upload kan balik.. tq

unwanted on March 19, 2009 at 9:07 PM said...

aku dah uploadkan mirror untuk part 2.
tgk balik kat post..:)

Heroes N Villains on March 20, 2009 at 11:16 AM said...

Mekaseh bro .. susah susah jerk :p

unwanted on March 20, 2009 at 3:21 PM said...

owh, x de hal.. benda dah ada..:)

faudzan on January 11, 2010 at 11:22 AM said...

xde la bro
"0 items found to display!"

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted