Wednesday, July 15, 2009

Shoutmix : Shoutbox Yang Perlu Ada Pada Blog


shoutmix_logo.gif
Shoutbox,antara salah satu lagi 'aksesori'yang mesti ada pada sesebuah blog..
Ya, shoutbox adalah penting untuk sesuatu blog.
Kebanyakkan blog akan ada shoutbox melainkan blog komersial..:)
Tentu anda perasan shoutbox yang ada dalam blog ini bukan.:)

shoutmix


Apakah shoutbox paling baik.?
Bagi pendapat aku la, sehingga setakat ini shoutmix adalah yang terbaik.
Kalau anda tidak berminat dengan shoutmix, anda boleh google je untuk yang lain².
Banyak juga jenis shoutbox yang ditawarkan.:)
Tetapi yang terbaik bagi aku tetap shoutmix sepertimana yang aku letak dalam blog ini..:)

Kalau anda hendak letak shoutmix ke blog anda, sila lah untuk buka http://www.shoutmix.com

shoutmix_logo.gif
ShoutMix is a free service that you can use to create and place shoutboxes on your blog or website. After you register, choose the box style and place it on your site, visitors will be able to post comments and use it to chat with you and other visitors at the same time.

Control Panel Shoutmix
shoutmix


Kelebihan Shoutmix
shoutmix


------
Kalau diikutkan, memang banyak kelebihan pada shoutmix ini.
Adalah menjadi satu kerugian jika anda tidak 'pasang' ini pada blog anda.:)


Suka entri ini.?

5 comments:

boYZ on July 15, 2009 at 8:16 PM said...

so cmne nk msukkn plak box nie dlm blog?

unwanted on July 16, 2009 at 1:59 AM said...

Esok aku buat tutorial untuk letak dlam blog..
terlupa pula bab ni.:)

ghost_MaR on July 19, 2009 at 5:28 PM said...

ak pki chatango ...

x rmi yg blh spam shoutbox ak ...

siap leh catting for live ...

tp ak mls nk lyn chatting tuh sbb ak bz dgn YM ... hihi

shoutbox ak cerewet sket ... hanya org yg install adobe flash jerk leh nmpk ... der akn muncul dgn cpt jika connection laju ... huhuhu

ak wat cenggitu bg m'elak kn adk ak spam blog ak ... kekadang d'org nyamar jd ak ... sakit tol ati ak

unwanted on July 19, 2009 at 5:53 PM said...

aku pakai shoutix ni sbb snang.
klu da comment yg mengarut leh delete dari blog terus je.
x perlu login web asal dia.
lagi satu, klu da yg serabut, ko leh ban je.
semudah ABC..:)

atie on August 21, 2011 at 9:27 PM said...

mcm mne nak buart shoutmix yg kt tepi tu..??? yg kite kene tkn dlu bru dy keluar tu.. mcm mne yerr ?

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted