Wednesday, August 19, 2009

Buat Tulisan Kelip² [tutorial]


Ada ke yang tidak faham tajuk entri ni..?
Aku rasa ok la tu kot.:).

Pernah bukan anda terjumpa tulisan dalam blog seseorang atau juga dalam blog ini yang berupa begini. Apa sahaja yang merepek disini.:)

Anda ingin tahu bagaiman untuk buat tulisan yang berkelip² itu.?
Aku akan tunjukkan, begitu mudah caranya.


anda taip apa sahaja yang anda mahu buat tulisan itu berkelip. Sebagai contoh ayat ini "anda mestilah berhati² ketika melayari blog ini"

untuk menjadikannya berkelip, anda perlu tambahkan <blink> sebelum ayat dan </blink> selepas ayat.

contoh dalam post anda anda taip seperti ini.:
<blink>anda mestilah berhati² ketika melayari blog ini </blink>

Hasil yang anda akan dapat adalah seperti ini.
anda mestilah berhati² ketika melayari blog ini

itu sahaja.
Mudah bukan.:)


p/s: pastikan anda guna command ini secara bersesuaian. Jangan satu entri buat berkelip², nanti pening pelawat blog anda..:)


Suka entri ini.?

28 comments:

Mallisa on August 19, 2009 at 3:00 PM said...

hye...mel buat xjadik pon...word yg mel buat 2 berkelip...tp..seme tajuk kat blog lisa pon berkelip same...cam ne ek...

unwanted on August 19, 2009 at 6:47 PM said...

aahh.
banyak pula blog mel yang berkelip².
cuba try dalam post entri lain.
buang yang post mula² letak 'blink' tu.
klu tak boleh juga tak tahu la.
mungkin mmg template tu tidak boleh pakai 'blink' kot

pu3aan on August 20, 2009 at 1:47 AM said...

kalo dh sume berkelip..kite bace le ngn mate terkelip2..
kihkihkihkih...

SBH aka Ryuzaki on September 5, 2009 at 6:37 PM said...

macam mana nak buat tulisan yang dipotong dengan garis lurus ?

tolong reply

thesbh@ymail.com

itsmeliss75 on November 13, 2009 at 5:42 PM said...

tq sifu
jdk arr blink2 tu

Anonymous said...

jd ker.?

Anonymous said...

BTOL KE JD NIH?

unwanted on March 8, 2010 at 7:22 PM said...

kalau view guna firefox mmg jadi.
kalau IE or chrome tak jadi rasanya.:

Anonymous said...

x jadi pown hampeh...hehehehe
nak wat camne sebenarnye???tlg r ajar..

~~zAnAfAhMi~~ on May 7, 2010 at 2:59 PM said...

salam....yg ni akak dah belajar dgn kwn tp takleh bnyk2, ponin baca. Drp nak relax otak, jadi tension pulak...

akak baru je klik kt nuff tu, psl blink2 tu la...

Maheran Maseirra on August 18, 2010 at 10:14 PM said...

saya wat jadi... tenQ...

Nazihah on December 22, 2010 at 2:00 PM said...

apesal x jadik syer buat?dah 2 kali cube,adoyai,
cm mner boleh x jdi?explain sikit :)

kAri bAnAnA on January 2, 2011 at 9:42 PM said...

x jadik!! cane nk wat? :(

atynnaddirah on January 6, 2011 at 8:59 PM said...

xley pom! tolong!! :(

NUR FADHLIYANA BT MUHD DANIL on January 27, 2011 at 2:39 AM said...

x bole ponnnn . .

Erfan Eziz on March 4, 2011 at 12:34 PM said...

Salam....terima kasih tutorialnya...sukses daa. :)

titun-aten ♥ on March 21, 2011 at 3:38 PM said...

xleh punnn ! tolong laa tolong laa D:

Anonymous said...

hi,cmne nak wat tex klip2 ada kaler kt fb? bleh ke wat cm 2?

Pae on March 31, 2011 at 4:01 PM said...

kt firefox jadi....IE xde efek

THANK YOU FOR DROP BY TO MY SITE on April 5, 2011 at 6:01 PM said...

takk jd punn .

MSfaten on June 3, 2011 at 3:14 PM said...

nak tye kat owner blog .
cmne nak wat strike atas tulisan kita????

woMan on August 1, 2011 at 2:20 PM said...

baru nak study wat blog...satu haprak pun teda...:(

suhainarofei_89 on August 1, 2011 at 6:49 PM said...

it works ! tQ ~ :)

hafiza on August 11, 2011 at 3:00 AM said...

apa yang saya buad tak jadi :(
pliz help

atie on August 21, 2011 at 8:26 PM said...

tak retyy buattt :(

Anonymous said...

testing2

BikinBajuShop on September 6, 2011 at 9:47 PM said...

mmg mcm ni kot.kt firefox jadi..bila buka melalui google chrome dan ie tak de apa2 kesan pon...

shasya azman on June 2, 2012 at 5:14 PM said...

tak jadi puns :(

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted