Saturday, September 05, 2009

Statistik Blog unwanted86.blogspot.com


Bagi sesetengah blog, bilangan pelawat adalah penting.
Dan rasanya inilah kali pertama aku berkongsi berapakah bilangan pelawat untuk blog ini. Terpikir hendak buat entri ini bila aku sudah masuk nuffnang tadi. Tengok pada statistik dan aku terpikir 'apa salahnya kalau berkongsi statistik blog ini.:)

Apakah maknanya statistik bagi sesebuah blog.?
Secara asasnya, bagi aku, statistik adalah penting untuk mengetahui berapa bilangan orang yang mengunjungi sesebuah blog. Biasanya pengunjung terbahagi kepada dua, iaitu yang selalu buka blog ini dan yang kali pertama kali buka blog ini.
Bagi yang sudah selalu buka atau pelawat tetap, statistik dikira sebagai 'page view atau visit'.
Bagi kali pertama sampai ke blog, dipanggil 'unique visitors'.

Berikut adalah pelawat baru (unique) untuk blog ini setiap hari. Aku ambil yang paling latest bermula 24/8/09 hingga 4/9/09. Kebiasaan pelawat baru untuk blog ini 600 hingga 700+. Dan diharapkan pelawat baru akan terus meningkat.:)


Manakala untuk bilangan view (pelawat)setiap hari adalah seperti berikut.

(kalau ikut nuffnang minggu ini bilangan view mencecah 13000.



Dan ini aku ambil dari amazingcounter. Berikut adalah bilangan pelawat untuk blog ini untuk setiap minggu.
Rasanya ok la dalam purata 10000 seminggu. sebulan ada la dalam 40000


Kepada pelawat tetap, terima kasih kerana terus mengunjungi dan menyokong blog ini.
Kepada pelawat baru, silalah explore apa yang ada dalam blog ini, harap² boleh membawa manfaat.:)

Happy blogging.:)


Suka entri ini.?

14 comments:

IxoR@ on September 6, 2009 at 12:09 AM said...

ramainya...
kagum....!!!

bila agaknya nk cecah angka beribu-ribu lemon tu...ermm....

unwanted on September 6, 2009 at 4:16 AM said...

ixora pun apa kurangnya.
dan terima kasih kerana menjadi salah seorang pengunjung.:)

Mohd Ikmal on September 6, 2009 at 9:44 AM said...

tahniah kpd unwanted..

unwanted on September 6, 2009 at 12:58 PM said...

terima kasih ikmal.:)

Jutawan Senyap on September 7, 2009 at 2:24 AM said...

samalah...perlunya banyak kerja kena buat...offline ngan online...hehe

naz on September 8, 2009 at 3:20 AM said...

sgt gempak bro ko ni. unique visitor byk! hehe =)

unwanted on September 12, 2009 at 8:44 AM said...

x de la gempak sangat.
cukup makan je.:)
dulu aku ada tengok orang lain ada yang sampai 4000 sehari..

wan2911 on October 3, 2009 at 4:49 PM said...

alhamdulillah, ramainye pengunjung blog tuan.
Bile la aku nk dpt cam ni..huhu
Leh bagtaw tips sket x? :)

Melz on October 8, 2009 at 2:37 PM said...

wakaka teringat kat blog lama aku...boleh kite fight :P keh² neway congrats bro :) teruskan berblog

kuizikel on October 13, 2009 at 8:07 PM said...

hebat2..hehehe.. kang leh sewa iklan kat sini..hehe

julia said...

bagusla blog ni..byk ilmu pengetahuan, kesedaran dan keinsafan....ni bru 1st time sy view blog ni..tq.

unwanted on October 16, 2009 at 11:25 PM said...

wan2911, tips killer tak de la.
just maintain macam sekrang.:)

Melz, ko punya pun apa kurangnya.:)

kuizike, klu nk beriklan email je,.:)

julia tq julia..:)

triple x malaya on October 28, 2009 at 5:41 PM said...

gempakz....

rayban wayfarer on July 15, 2010 at 5:31 PM said...

wahhh mencanak trafic. Earning nuffnang mesti gempak punya kan unwated

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted