Monday, October 19, 2009

Syurga Cinta [movie]


Rasanya sudah agak lama la aku tidak berkongsi cerita.
Apa salahnya jika entri kali ini aku letakkan sebuah cerita Melayu.
Hendak kata lama, tidakla juga. Hendak kat baru, pun tidak juga.
Sedang² kot.:). Bagi siapa yang sudah tengok tiada masalah utnuk tengok lagi.)
Bagi yang belum tengok, bolehlah download.:)

Sebenarnya aku agak kurang tengok cerita sejak kebelakangan ini.
aku lebih suka tengok video² pendek yang aku download dari mana entah, apa yang aku jumpa aku download. Kalau hendak berkongsi disini, terlalu banyak pula. Biasanya aku pilih la mana satu hendak upload..:)

Kisah tentang cerita Syurga Cinta ini aku rasa memang best bagi filem melayu. Lakonan Heliza, Awal dan juga budak kecik yang lawak, apa nama entah dah tak igt.:).
Cerita yang keseluruhan aku rasa ada element lawak, dan juga ada element pengajaran. Dan semestinya sesuai ditonton ketika waktu lapang..:)
Aku bagi 4 bingtang untuk cerita ini.
Rugilah siapa yang tidak tengok cerita ini.:)





Dan mungkin bagi yang belum tengok akan tertanya² kenapa filem ini diberi tajuk Syurga Cinta dan dari mana asal tajuk ini.
Bila korang sudah tengok, maka tahulah dari mana datangnya tajuk "Syurga Cinta"..:)

DOWNLOAD LINK.

Syurga Cinta : Part 1
Syurga Cinta : Part 2 [ New Link : Part 2 ]
Syurga Cinta : Part 3 [ New Link : Part 3 ]

p/s:dengar khabar cerita Papadom arahan Afdlin shauki pun best juga. Nanti ada masa boleh la tengok.:)


Suka entri ini.?

11 comments:

miSs siv on October 19, 2009 at 4:48 AM said...

tapi aku tak suke heliza!
hahaha

da best part.
da meaning of syurga cinta.
aku rase sgt 'sumthing' time dgr dialog antara awal dgn atok.
huhuuhu~

*nak citer papadom!*

amoi on October 19, 2009 at 5:09 AM said...

ada 3 jodoh.

heliza mata bulat bebenor. suka aku tgk O_O

miera a.k.a merr on October 19, 2009 at 5:23 AM said...

suka cita ni... layan~
tp budak kecik sorang tu..rs nk ikat je mulut dia.... hehe

Along25 on October 19, 2009 at 9:18 AM said...

memang citer die besstttt

Melz on October 19, 2009 at 11:08 AM said...

mata heliza..aku xtahan..haha dia pagi kontek len kot tuh yang bulat mata dia

unwanted on October 19, 2009 at 11:17 AM said...

miSs siv, npe ko tak suka heliza. ko jeles ek..ha3.

nnt klu ada cite papadom aku upload.:)

amoi, aku suka tgk muka dia..ha3

Along25 , aku mula² igt biasa je, tp mmg best rupanya..:)

miera a.k.a merr, ha2. betul tu. Tapi bagus juga budak tu, ceria cerita sebab ada dia.pandai bekata²..:)

Melz, kntk lens yang jenis buat mata nampak besar kot..:)

Anonymous said...

xleh buka part 2 n part 3.corrupt!!plz da link laen x?

mella on October 29, 2009 at 7:51 PM said...

yup....memang citer ni best...aku tgk kat ABO ntah berapa kali tak bosan.....wording dia best2 lah...menyentuh jiwa....simple but meaningful....

anna said...

cerita best..menarik..lucu..memberi pengajaran pada anak muda sekarang..

syikin..ganu said...

aku suka crita ni..klau diiktkan tidak terhitung dgn jari aku tgok..

Anonymous said...

heliza cntik dlm citer syurga cinta

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted