Tuesday, December 29, 2009

Cara Anda Online - Betul Tak Macam Ni.


Bagaimanakah cara anda online.?
Itu persoalan yang akan dirungkai sedikit dalam entri ini.
Kali ini aku hendak buat entri yang bukan berkaitan wallpaper, bukan berkaitan software atau trik, tetapi entri yang aku anggap satu tekaan samada betul atau tidak aku meneka cara korang menggunakan internet terutamanya kepada blogger.



So apa yang korang rasa betul korang bagitahu, kalau salah pun bagitahu..:). Aku buat senarai untuk lebih memudahkan. Jom kita baca perlakuan-perlakuan yang berkaitan.:)


1. Korang mempunyai laman yang tetap untuk dilawati setiap hari.
Boleh dikatakan setiap kali online, korang akan buka beberapa blog. Boleh dikatakan blog yang korang tidak aka terlepas untuk buka pada setiap kali online. Kalau korang online setiap hari, maka setiap harilah blog tersebut akan dibuka.

2. Korang akan buka banyak tab.
Ini juga aku rasa antara perkara yang tidak akan terlepas semasa online. Kalau buka satu blog atau dua blog, apa sahaja link yang ada yang menarik perhatian, maka tindakan yang akan korang lakukan adalah 'right klik -> open in new tab'. Betul tak.:)

3. Apabila buka blog yang ada lagu yang terpasang lagu secara auto, biasanya korang akan lakukan samada dua perkara, pertama korang akan perlahankan volume korang dengan klik icon volume yang terdapat di sebelah kanan-bawah paparan pc anda. Tindakan kedua, korang akan klik 'x' pada sebelah kanan-atas untuk tutup blog tersebut.:)

4. Apabila korang buka banyak blog dalam tab, (seperti tindakan no 2), tiba-tiba dengar lagu terpasang secara auto, maka korang akan marah dengan berkata dalam hati 'blog siapa la pula yang ada lagu ni'. Anda akan mencari dan apabila sudah jumpa tab tersebut, maka korang akan tutup blog tersebut dan teruskan aktiviti anda dengan aman.:)

5. Apabila korang menaip untuk blog, korang akan berasa was-was samada apa yang korang taip itu betul atau tidak, sesuai atau tidak. Dan tidak keterlaluan jika aku katakan ada blogger yang sudah taip entri dan siap, kemudian teragak-agak untuik publish atau tidak.:)

6. Berblogging adalah antara perkara yang mesti bagi korang, walaupun ada ketikanya korang tidak tahu hendak buat apa dengan blog korang. Terpikir-pikir hendak buat entri pasal apa, hendak letak gambar mana satu, dan macam-macam lagi. Boleh dikatakan ada kalanya korang semangat untuk berblogging , tetapi akan berasa blur..

7. Apabila korang menaip entri, korang akan membaca entri korang sendiri dahulu 2 atau 3 kali sebelum publish. Dan selepas publish pun, korang akan still baca entri korang itu walaupun korang sudah tahu apakah isinya.:)

8. Korang baca entri ini dari point 1 hingga 7 akan terdetik dalam hati korang, 'aahh, betul la,' untuk mana-mana point atau semua point.


Soalan aku.
Betul tak apa yang aku teka dari point 1 hingga 8 ini.?..:)



Suka entri ini.?

25 comments:

::alwaniamalini:: on December 29, 2009 at 7:41 AM said...

yg no 3 tu..aku tak macam tu..aku takkan perlahankan volume sebab tgh dgr lagu kat winamp sndiri..aku tak tekan pangkah sebab aku nak baca cerita dalam blog tu. so, apa yg aku buat ialah, cari mana source lagu tu, and then tekan pause atau stop. =)

klu yg mmg guna code generator, yg mmg xde butang pause atau play, aku mute kan je! :D

Aniem on December 29, 2009 at 8:33 AM said...

btl sgt la tu..hihi..btw, nice la ur new backgroud ni..

~@k1 is @utuMn!~ on December 29, 2009 at 8:59 AM said...

yang no 3 dan 4 tu kan..
aki mute tros! hahaha

hahah.. yang no 5 slalu owhh~ gegegege

hahaha... [gelak lagi! dem] da tkr bground? bgs sgt sbb layout jeans 2 sungguh susah klu nk komen2~

n3 ni tok diri sndri dan blogger2 kn?
hahaha maka ianya betul...

Best Of Me 321 on December 29, 2009 at 9:18 AM said...

ni mest kau pernah buat kan? hahaha

ain on December 29, 2009 at 9:31 AM said...

correcto perfecto utk sume2 point kat ats neh! haha. mmg blogger sejati la kan! hihik =)

acap de souza on December 29, 2009 at 10:30 AM said...

ya betul...10 markah

♥Ma3HaR♥ on December 29, 2009 at 11:07 AM said...

sume betol lar...
haha
memang kene ngan aku...

suraya on December 29, 2009 at 12:01 PM said...

eheh, mcm btul sumenye..juz yg no 3 n 4 tu, kalo x ttp tab pun besenye sy psg earfon kt pc. tp x ltk earfon tu kt tlinge heh~


p/s: salam ziarah. klik ur nzn :)

'AQILAH on December 29, 2009 at 12:33 PM said...

hahaha betul, tapi aku mute volume..

afiera on December 29, 2009 at 2:36 PM said...

wat kjian ka .
hak99 .
bt0oi2

unwanted on December 29, 2009 at 3:12 PM said...

::alwaniamalini::, klu yg ada button pouse ok lagi, kalau yang takde tu susah sikit.:)

Aniem,
thnx.:)

~@k1 is @utuMn!~,
nape teragak² lak.
post kan aje.:)

Best Of Me 321,
dah aku pun blogger, mestilah.
tp tak semua la.ha3

acap de souza,
point ada 8 je, cam ne leh dpt 10.?
ada point yang 2 markah ke..:)

suraya,
aku jarang lak pkai earfon.:)

afiera,

Berdasarkan pengalaman dan pemerhatian.:)

[a.m.o.i] ™ on December 29, 2009 at 4:40 PM said...

aku bukak facebook dulu tetiap kali nak on9.
HAHA.!

cekkeya on December 29, 2009 at 5:52 PM said...

aku setuju dengan nombor 8! ahahahha

lagi satu aku tak suke bila bukak blog yang ada dialog box, contohnye cam "Welcome to my blog" yang memestikan kita klik OK, pastuh aku akan rasa cam leceh je blog nih. hahaha

acap2405(1169) on December 29, 2009 at 9:18 PM said...

aha..!
point no tiga salah..
saye matikan lagu dulu..
klau best..
saye bace..
klau tak..
baru tutup laa..
hohoho

unwanted on December 29, 2009 at 9:41 PM said...

[a.m.o.i] ™ ,
aku x de facebook la.
ko ajak aku cara2 nak guna bleh..:)

cekkeya,
ha2. gelak aku. rasa macam ko tahu je aku hendak buat post pasal tu lepas ni..
ada kuasa baca pikiran orang ek..:)

acap2405(1169),
kalau lagu tu x de button untuk tekan pause or stop cam ne..?..:)

[a.m.o.i] ™ on December 29, 2009 at 10:01 PM said...

ceh. sign up je la.
hihi

pu3aan on December 29, 2009 at 11:49 PM said...

bro..mesti ko pun same kn?..hahahah..

eimad said...

dr no 5 sampai ke bawah salah la..sebab x de blog lg..bace je org punya..
yg lagu pun layan atau pause la..da mmg blog fevret,port download..
tp kadang2 btol jugak la

lily on December 30, 2009 at 11:17 AM said...

lily stuju.........100% stuju utuk semua point.kdg2kan lily ada gak terpikir..apa tujuannya aku bukak blog..nak citer hal sndri?ada org nak baca ke..ape k pekdahnye wat mcm tu..pastu nak wat posting pun cam xda point untuk disampaikan kpd reader (yg tetiba terlalu kat blog lily)..tu yang dok copy paste point org len msuk blog sendri..rase hampeh bile berblog punada gak..aduhaiiiii...

p/s blog lily xmaju... :(

MelleR on December 30, 2009 at 4:51 PM said...

hahaha...kne gak la skit2 yg aku slalu wat..tp bese lah..kalo hari2 bukak bnde same tp info kat dlm tu lmbt update jd bosan gak...

Anonymous said...

betol.betol.betol...entri ni dah leh jd fakta..huhu..caya la..

||| PöJìé PööH ||| on February 4, 2010 at 8:29 PM said...

Hahaha! Semua adalah betul!!

[e][j][a] on March 11, 2010 at 1:58 PM said...

yup..btol sesangat..ish3...terer la kamu.:)

Anonymous said...

yg sume2 ni mmg unwanted nye stail melayari tenet kan??? hua3x...semacam la kita ni bro..

Puan Julia on April 9, 2010 at 11:45 AM said...

Harap tambah lagi...ade byk lagi wooo yg kdg2 org tak perasan stail dia ber o9 ni.. nnt aku komen lagi... so far sume yg kat atas tu benar2 belaka..tang lagu dlm blog tu plak ikut mood aku time tu.. tidak dinafikan terkadang sedikit sumpah seranah terpacul dari molot... hohoho(bkn lucah type arr)...bkn apa, terkejut siottt.. speaker dh sedia loud.. mau tak... hohoho... c yaaa..

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted