Saturday, December 26, 2009

Firefox Optimizer


Firefox optimizer merupakan software yang boleh digunakan untuk memantapkan lagi penggunaan firefox. Selain menggunakan google chrome untuk melayari internet yang lebih laju, kelajuan firefox juga boleh ditambah dengan menggunakan software ini.

Firefox Optimizer


Secara asasnya, penggunaan software ini dapat mengurangkan penggunaan memori apabila menggunakan firefox. Semakin rendah memori yang digunakan, semakin lancar aplikasi yang digunakan. Kalau hendak tahu lebih lanjut, boleh baca penerangan ini. aku juga letakkan screenshot untuk memudahkan pemahaman.


This great utility improves the performance of your Firefox browser and incredibly reduces memory and CPU usage. The practical experiment revealed that it could immediately reduce the memory usage of Firefox 3.0.4 with 14 pages(tabs) opened on a Microsoft Windows XP SP2 from 62 Mb to less than 0.5 Mb only without any instability issues.

This will save your RAM for other memory-intensive applications that were slowing down your computer when running them along with Firefox. The program doesn't require any configurations or tweaking, and you wont even need to install it, just download and double click and you will be saving your memory.




Sebelum menggunakan Firefox Optimizer.
Firefox Optimizer


Selepas menggunakan Firefox Optimizer.
Firefox Optimizer

Kelebihan menggunakan software ini.
  • Wonderful incredible performance.
  • Low memory footprints.
  • Small in size.
  • Immediate action.


Kekurangan.
  • Requires .NET Framework 2 to be installed. (Aku pun tidak faham apa ni. Tetapi aku install dan boleh guna kira aku tiada masalah ni la.:)



Download link.

DOWNLOAD NOW




Suka entri ini.?

10 comments:

L3onydus on December 26, 2009 at 4:46 PM said...

bro..tq eh share sftware neyh..:)

Best Of Me 321 on December 26, 2009 at 4:53 PM said...

takde effect lain ke bende ni? ada kena binder ngan software lain tak? firefox ke yang develop software ni?

unwanted on December 26, 2009 at 5:51 PM said...

.
L3onydus,
Sama²..:)

Best Of Me 321 ,
setakat aku guna ni tiada masalah pape.
sblm buka firefox, buka software ni dahulu.
software ni kurangkan memori yang diguna oleh firefox.
bukan firefox yg develop software ni..

L3onydus on December 26, 2009 at 7:20 PM said...

lpas bkak firefox,sfware tu bleh minimize cmtu eh?ker trus close?

wanted said...

.NET Framework 2....yg ni leceh skit bro saiz mb bsaq gak,klu gna kantaris media player pun kna instal benda ni gak..>>!!!!

Melz on December 26, 2009 at 8:52 PM said...

bagus benda nie bro :D

unwanted on December 26, 2009 at 9:24 PM said...

.
L3onydus,
bila ko double click kat icon dia tu, dia akan auto p kat sblh kanan-bawah p ko.

wanted,
owh. aku dah tgk kat control panel, pc aku dah ada .net framework 2 ni. tak tau la bila install.:)

Melz, software ni la yang aku guna kalau buka firefox.:)

Anonymous said...

aq try bukak pas dload dr link yg ko bg wan..tp pastu tetibe dier cam corupt..np ek?

sunglasses on August 29, 2010 at 2:08 AM said...

yala dah xleh download leh dapatkan link baru x??

unwanted on August 29, 2010 at 2:35 PM said...

Aku dah try boleh je lagi link tu,.
cuba download skali lagi.

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted