Sunday, December 27, 2009

TuneUp Utilities 2010 + Serial Key


TuneUp Utilities merupakan antara software yang mesti ada bagi sesebuah komputer.
Terbaru Tuneup datang untuk versi 2010.
Tuneup juga merupakan software yang aku tidak akan terlepas kalau format komputer sendiri atau komputer orang lain.:)
Bagi sesiapa yang masih belum ada software ni, eloklah kalau install. Banyak kelebihannya.:)

Antara kelebihan tuneup (bagi yang belum pernah guna), ialah maintain system, increase performance, fix problem berkaitan windows, costumize windows dan terbaru untuk versi 2010 ini mempunyai turbo mode. Tanyalah sesiapa yang menggunakan tuneup ini samada mereka berpuas hati atau tidak.:)

Anda juga boleh tengok terus dari website tuneup, http://www.tune-up.com

TuneUp Utilities 2010 + Serial Key

Untuk kali ini, aku akan bagi link download, beserta dengan tutorial untul install. sebenarnya bukan susah pun untuk install, tetapi apa salahnya kalau buat tutorial sikit kan.:)



DOWNLOAD LINK.

DOWNLOAD NOW


Jika anda masih belum mempunyai winrar untuk extract, boleh dapatkan software winrar disini.

Cara-cara untuk install.

1. Install seperti biasa dari folder yang telah anda download.
TuneUp Utilities 2010 + Serial Key


2. Apabila siap install, klik pada 'enter product key'
TuneUp Utilities 2010 + Serial Key


3.Masukkan key dari file .txt yang anda download. Masukkan juga full name dan organisation tu.
TuneUp Utilities 2010 + Serial Key


4. Apabila muncul paparan product registration, klik pada "SKIP".
TuneUp Utilities 2010 + Serial Key


5. Siap. Itu sahaja. Mudah bukan.:)


Suka entri ini.?

7 comments:

sue on December 27, 2009 at 10:37 PM said...

tq,br duk cr..nak try buat.hehe

Anonymous said...

thank bro,..tp nk tanya skit kt free up disk space da old backup & window update backup,saiz gak bsaq,klu kta clean xde efect pa ke bro..

unwanted on December 28, 2009 at 1:30 AM said...

untuk free up disk space >> old backup & windows update.
cadangan aku macam ini (apa yang aku buat untuk pc aku)

Pertama tengok dulu keadaan pc ko sekarang, ok tak. kalau ok tiada masalah, 'clean' untuk system restore tu. Biasanya system restore tu membazir space dalam hard disk dalam 1G atau lebih. Banyak bukan.:)

Selepas clean, pergi ke windows semula, klik start> all program > accessories > system tools > system restore

pada paparan tu, klik pada 'create a restore point', masukkan description (apa2 je), kemudian klik 'create'.
Settle pada bahagian ini.:)

Untuk windows update tu,
aku disable kan je..
x perlu update.:)

fa3gnola88 on December 28, 2009 at 11:13 AM said...

salam..
bagus la blog awak nih..
mmg sharing & caring tul.. hehehe
terima kasih byk2 yer..
erm... nak taye leh?
tau tak ape itu RSS??
and ape kegunaan dia??

dzaine17 on December 29, 2009 at 5:20 AM said...

bang tkasih byk2 sejak ikut web abg ni setahun lalu byk ilmu yang boleh di kongsi bersama....template pun baharu sudah ada smart nampak teratur....oK bang semoga maju lagi Wasalam....

Anonymous said...

compatible with window7 tak??

HIMMI on August 13, 2010 at 9:11 PM said...

Tune Up Utilities ni mmg sgt berguna untuk setiap computer. Turbo mode yg terbaru sgt sesuai utk gamerz. Byk lg ciri2 yg menarik dalam tune up ni. MUST TRY!

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted