Tuesday, March 31, 2009

Manchester United Wallpaper ( part II )

5 comments

Dahulu aku pernah letak wallpaper MU, dan aku kata hendak post gambar pemain pula.
Entah maca mana, boleh terlupa pula aku.
Nasib baik ada yang mengingatkan..
dan sekarang aku post apa yang telah aku terlupa
terima kasih pada yang mengingatkan aku.:)

Siapakah pemain MU kesayangan anda.
Kalau anda ingin buka pc anda dan gambar pertama yang ada tengok adalah gambar pemain kesayangan anda,
apa lagi.
Ambil gambar di bawah dan jadikan wallpaper anda..:)

klik untuk besarkan kemudian save image as.






















Monday, March 30, 2009

Zizie Ezette yang Se*si

9 comments

Wah² makin seksi artis sekarang.
Dada pula makin didedah..
Tidak sah kalau tak tayang lurah dada..
Untuk tatapan semua mungkin.
Kalau dada didedah, makin menarik perhatian lelaki..
Lepas tu mulalah mendapat tawaran untuk ditiduri..

Salah siapa.?
zizie ezette seksi

zizie ezette seksi

zizie ezette seksi

Sama tapi Tidak Serupa.

8 comments

Kalu tajuk di atas, ada yang pikir aku post gambar orang yang sama, tetapi buat perkara yang berbeza.,
Nampaknya anda silap..
Untuk kali ini,
Baju sama, orang berbeza..:)

Kot² la ada yang tidak kenal..

Gambar 1 : Zamzarina (yang agak glemer kebelakangan ini.:)
Gambar 2 : ada ke yang tak kenal.?..:)

zamzarina

siti nurhaliza


Owh, mungkin juga aku perlu berpikiran positif sikit.
Kilang bukan keluarkan satu baju je..:)

Sunday, March 29, 2009

Majalah HAI : Mac 2009

2 comments

Adakah anda suka bergosip dan suka mengikuti perkembangan semasa artis.?
Pelbagai isu dan ragam artis yang jarang keluar di akhbar ada dalam majalah ini.
Tidak kira artis lelaki atau perempuan, individu atau kumpulan.

Jika anda ingin tahu perkembangan semasa artis, jangan lupa untuk download majalah Hai, Mac 2009.

Jom tengok muka depan dahulu.
majalah hai mac 2009


Klik untuk download.

DOWNLOAD NOW


kredit:terbaek.com

Majalah Remaja Mac 2009

1 comments

Kalau anda rasa seorang yang masih muda dan boleh diletakkan dalam golongan remaja, inilah antara majalah yang sesuai. Sudah nama pun Majalah Remaja.:). Tetapi kalau yang lain-lain hendak baca pun, apa salahnya..:)

Untuk kali ini, muka hadapan untuk majalah Remaja bulan Mac 2009 adalah seperti berikut.
majalah remaja mac 2009


untuk download,

DOWNLOAD NOW


kredit : terbaek.com

Thursday, March 26, 2009

Majalah Wisel Mac 2009

Comments

Sudah pasti ramai peminat bola yang ada dimana-mana di muka bumi ini. Malaysia semestinya juga tidak terkecuali.

Mesti kawan-kawan tengah heboh memperkatakan tentang kekalahan teruk Manchester United sejak akhir² ini dan kebangkitan kuasa Liverpool..:)
Mungkin ada yang sampai bertekak mempertahankan kehabatan pasukan kesayangan masing²..:)

Apa pun, apa kata kalau anda rehat sebentar bertekak dan download kemudian baca majalah wisel bagi bulan mac 2009.:)

Jom tengok muka depan dahulu.
Majalah Wisel Mac 2009


Antara isi kandungan untuk kali ini.
Majalah Wisel Mac 2009


Seperti biasa, klik link untuk download.

DOWNLOAD NOW

Wednesday, March 25, 2009

10 Most Alien-like Insects on Earth

Comments

Sedarkah anda bahawa dalam dunia ini, terdapat pelbagai serangga yang sebenarnya lebih mirip kepada Alien. Walaupun tiada siapa yang kenal rupa alien sebenarnya.:).

Kalau dikata sahaja alien, sudah tentu anda bayangkan rupa yang ganas, dan bentuk yang tidak dibayang sebelum ini. Jika anda terserempak serangga yang lebih ganas di halaman rumah anda, bolehlah bandingkan dengan serangga yang akan dipaparkan.:)

Jom kita tengok senarai serangga yang tergolong dalam golongan rupa bentuk alien ini.

alien insect

A common mistake when searching for alien life forms is to look up into the sky for something big. But alien life is right here, at our feet, in our backyards. Millions of tiny but frightening aliens, many just a few millimetres long. We’ve convinced the most cheerful of the lot to give us a tour…


Here's looking at you kid (blue-eyed damselfly)

1. “Hi, I’m Danny and I’ll be your host. Buzz along…”
This alien poses as a damselfly of the Zygoptera suborder. People often fail to notice that they hold their wings differently when at rest and are also smaller than dragonflies. Oh, and did you notice, their eyes are separated. Though running might be better than waiting to see the blue in their eyes…


2. “Give me… FOOD!” This fuzzy yellow alien with black spots is called Dasychira Pudibunda and is the larval form, or caterpillar, of the red-tailed moth.

Fuzzy yellow caterpillar of the red-tailed moth.


3. This species of aliens has fooled humans for many years. Popularly known as a bumblebee of the Apidae family, they have donned a fuzzy yellow-and-black fur and spread rumours that some of them are stingless. Right, whatever, just careful with that … thingy, dude!

The common bumblebee busy bugging its food.


4. “Listen to me, Earthling, feel the mighty wrath of Gandalf the Green!” This green bush cricket of the Tettigoniidae family is still miffed because he wasn’t cast in Lord of the Rings.

green bush cricket with beard


5. “Hullo there, did I startle you? If I did pretty please, will you be my… ahem… buy my dinner?” This praying mantis is one of 2,000 species in the mantis order of insects. As predatory aliens, er, insects, they might better be called preying mantis.

praying mantis preying


6. “I might look cute but I can sap you out!” Treehoppers have long fascinated biologists because of their unusual appearance. They belong to the Membracidae family and are closely related to cicadas and leafhoppers. They feed upon the sap found in plant stems, which they prick with their beaks.

treehopper in sea of green


7. This praying mantis male would certainly score a role in any alien movie. His acting talent is undisputed as he’s part of the flower mantis species - they pretend to be flowers and then attack their prey. How very cunning, indeed.

colorful flower mantis male


8. “Who you’re calling an alien? Our ancestors have been around since 350 million BC!” Wasps are said to be terrestrial but some of them look positively extra-terrestrial. Though often called pests, they are in fact very important for ecosystems: as food for other insects and birds or as predators limiting the populations of many other species.

grumpy looking brown wasp


9. “Call me a cricket one more time!” Grasshoppers have horns or antennas that are shorter than their body, unlike their relatives’, the bush crickets. They may look well shielded but lose many a battle when they end up as a protein-rich delicacy on someone’s plate in many parts of the world.

green grasshopper general


10. This praying mantis looks straight out of Alien or Men in Black… No prizes for guessing who inspired whom.

praying mantis too sexy for my armour



Surat Aduan Ishak Kepada Celcom

6 comments

Tadi aku buka la email aku, ingat dah tak buka blog untuk malam ini sebab banyak keja pula yang aku kena buat.

Tetapi bila aku baca komen dari salah seorang pengunjung blog ini, 'aku aries' yang dia gelak pasal satu enti, Surat Aduan Ishak Kepada Celcom. so aku pun mecari la di google, keputusannya adalah seperti berikut.



Kalau anda hendak baca kandungan penuh dalam bentuk jpg, klik link ini.

Ataupun kalau ditaip semula, suratnya adalah seperti berikut.


Saya Ishak Bin Ismail ingin menyampaikan satu rahsiah rasiah kepada encik. Saya pernah melihat budak sekolah SSA iaitu Sekolah Sultan Alauddin di Bukit Besar. Saya melihat bukan dari mulut orang tetapi dari saya sendiri. Nama yg saya sebut ini encik tolong tahan dia kerana dia pernah berbuat macam-macam kes.

Nama yang pertama: Amyrul Bin Azmi dia pernah minom arak, mencuri motosikal dan bayak lagi.

Nama yg kedua : Sallehhuddin Bin sapeye, dia pernah melakukan perkara yang sama dengan Amyrul.

Nama yg ketiga : Faizal Bin Rahman dia pernah merogol, mencuri kereta dan merompak.

Nama yg keempat: Rafi Bin Rahman dia pernah merogol, mencuri lori dan memukul kereta saya sehingga pecah.

Itu saja yg saya tahu. Saya akan bayar RM1juta kalau encik ikut perintah saya mereka semua dari kelas satu UKM. Encik jangan bagi tahu yang saya yg bagi tahu encik!!!

Setika surat ini sampai ke tangan encik, encik tolong pergi sekarang itu jugak ok.

Dari Ishak Bin Ismail Kepada: encik



---------
Aku terpikir, kenapa dia hantar kepada celcom ek. ada sesiapa tak yang boleh bagitahu.
Ataupun kalau ada en Ishak sendiri yang boleh jelaskan..:)

Tuesday, March 24, 2009

Slumdog Millionaire [Movie]

Comments

Kali ini aku ingin berkongsi sebuah cerita yang masih terasa kehangatannya. Memenangi 8 Oscar(bukan senang hendak menang 1 Oscar.:). Bagi aku sebuah cerita yang memang bagus untuk ditonton semua peringkat usia.:)

sebelum anda download, apa kata kalau baca dahulu sinopsisnya..:)

Slumdog Millionaire is the story of Jamal Malik (Patel), an 18 year-old orphan from the slums of Mumbai, who is about to experience the biggest day of his life. With the whole nation watching, he is just one question away from winning a staggering 20 million rupees on India¹s "Who Wants To Be A Millionaire?"

But when the show breaks for the night, police arrest him on suspicion of cheating; how could a street kid know so much? Desperate to prove his innocence, Jamal tells the story of his life in the slum where he and his brother grew up, of their adventures together on the road, of vicious encounters with local gangs, and of Latika (Pinto), the girl he loved and lost. Each chapter of his story reveals the key to the answer to one of the game show¹s questions.

Each chapter of Jamal¹s increasingly layered story reveals where he learned the answers to the show¹s seemingly impossible quizzes. But one question remains a mystery: what is this young man with no apparent desire for riches really doing on the game show?

When the new day dawns and Jamal returns to answer the final question, the Inspector and sixty million viewers are about to find out.

Jom tengok posternya.


Dan masa untuk download.:)
Klik je link bawah ni.nanti pastikan anda download semua part dan extract menggunakan winrar.

Slumdog Millionaire : part 1
Slumdog Millionaire : part 2
Slumdog Millionaire : part 3
Slumdog Millionaire : part 4
Slumdog Millionaire : part 5

Selamat Menonton..:)

Saturday, March 21, 2009

Los Dan Faun [Movie]

1 comments

Memandangkan esok(sabtu) dan lusa(ahad) aku tidak ada kerana aku pergi join tournament takraw di UPM(ada ke student UPM sini,.:), so eloklah kiranya aku tinggalklan blog aku ini dengan ada sesuatu untuk didownload oleh para pengunjung blog aku ni..:)

Kalau tidak silap cerita ini agak lama juga la. Dalam bulan Disember 2008 (Apa.? lama gila..ha3.) Tapi aku baru je tengok dan aku rasa ok juga la bagi sebuah cerita melayu (sebelum ini aku tengok cerita melayu kureng skit)

Cerita lawak selamba dan kalau dalam 5 bintang, aku bagi 3.75bintang..:)


Sedikit sinopsis cerita ini.

Kemahiran Faun didalam mencari benda-benda hilang dengan menggunakan ‘power of deduction’ telah membolehkan mereka membuka suatu perniagaan baru yang difikirkan oleh Los yang bijak dalam bidang pemasaran ini.

Perniagaan mereka makin maju hari demi hari, duit mencurah curah tiada henti mencari bantuan mereka. Pengiklanan servis mereka yang pada mulanya hanya sekadar iklan kecil dalam surat khabar sehingga ke iklan di tv dan radio.

Pada suatu hari ada seorang Datin yang menonton iklan mereka memerlukan pertolongan Los dan Faun dalam menjejaki semula jam tangan yang telah hilang bernilai RM40 juta peninggalan suami beliau yang telah meninggal dunia. Tapi dengan tiba-tiba kehebatan Faun dalam mencari klu-klu untuk menjejaki jam tersebut seolah tidak berjaya.




DOWNLOAD LINK.
Los dan Faun Part 1 (Mediafire)
Los dan Faun Part 2 (Mediafire)
Los dan Faun Part 3 (Mediafire)
Los dan Faun Part 4 (Mediafire)
Los dan Faun Part 5 (Mediafire)

p/s:pastikan anda download kesemua file kemudian extract menggunakan winrar

kesemua link download kredit kpd : Abg kus @syok.org

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted