Thursday, April 30, 2009

Easy RealMedia Producer 1.94

6 comments

Kali ini aku ingin berkongsi software yang bagi aku tersangatlah bagus untuk convert video kepada rmvb.

Easy RealMedia Producer is a software to generate RM/RMVB files in batches, with a simple and very easy-to-use interface, and customizable settings, Easy RealMedia Producer is perfect for either novice or advanced content creators.

It uses the latest RealVideo10 codec.

Unlike other Real compressors, ERMP utilizes Real's core for the encoding, instead of calling Helix Producer Plus by a command line.


Kenapa rmvb.? Kerana saiz file yang telah ditukarkan kepada rmvb biasanya separuh daripada saiz asal.
Contohnya biasa untuk sebuah movie saiznya adalah 700+MB, dan selepas ditukar kepada rmvb biasanya saiznya akan jadi 300+MB sahaja. dan menarik juga kerana kualiti yang dihasilkan juga tidak jauh bezanya dengan kualiti asal.

Convert file besar² kepada rmvb juga boleh menjimatkan ruang dalam hardisk anda.
So sesiapa yang rasa dalam komputer ada file besar² tu eloklah guna software ini.
dan lepas ni bolehlah kurangkan penggunaan ruang dalam hardisk anda.:)

Kalau anda tidak percaya, anda boleh download dan cuba dahulu.

DOWNLOAD NOW

Untuk memaksimumkan kualiti file yang anda ingin convert kepada rmvb, sila ikuti cara ringkas dibawah.

1)tekan 'add' untuk tambah file.


2)kemudian tekan 'setting' dan ubah seperti berikut.


3) Siap.. apabila siap convert nanti, lihatlah hasilnya..:)

Wednesday, April 29, 2009

What The F***

9 comments

Ok, untuk mengelakkan kontroversi. baik aku bagitahu awal².
Perkataan yang tidak dihabiskan pada tajuk di atas adalah.
What The Frog.
Ulang.
What The FRog.
jangan pikir bukan² ye.:
Saje wat suspen skit.:)

Katak.
Ramai yang geli dengan katak
kaum wanita terutamanya,
lelaki pun sama, ramai juga yang geli dengan katak.
kalau aku, tidak la sangat kot.
kalau pegang sikit² tu boleh lagi..ha3.

Harap post aku selepas ini mengubah tanggapan anda untuk tidak terlalu geli dengan katak.
sebab.?
katak ni kadang tu cantik dan comel apa..haha.

Dimulakan dengan keluarga katak bahagia.:)
amazing frog

merenung masa depan.:)
amazing frog

ini merajuk dengan kekasih ni..:)
amazing frog

memerlukan perhatian
amazing frog
amazing frog

Gaya memburu
amazing frog
amazing frog

si kecil hendak mengenal dunia luar.
amazing frog

Satu lagi gaya merajuk.ini kes berat ni.ha2
amazing frog

Masa untuk yoga.
amazing frog
amazing frog

mereka juga suka warna-warni
amazing frog
amazing frog

Mencari perlindungan dari hujan. kasihan sejuk..
amazing frog

Mereka tersipu malu sebab ini first time orang ambil gambar..haha
amazing frog

-----------
Bagaimana.? cantik² dan comel² belaka bukan.?..:) Selepas anda tengok semua ini, betul atau tidak katak ini kadang tu comel juga. Bukan sekadar katak otromen yang banyak didapati..:)

Adakah anda masih berasa geli dengan katak.? kalau anda masih berasa geli, begini caranya untuk hilangkan perasaan tersebut. Bila sebut sahaja katak, anda bayang katak ini comel² belaka..:)

Tuesday, April 28, 2009

Apa Boleh Buat Di Tangga.?

5 comments

Ingat tangga tempat untuk menuju ke atas atau ke bawah je ke.?
Ada juga fungsi lain untuk tangga ni..
Aku pun malas nak terang dengan lebih lanjut fuingsinya.

aksi cium di tangga
aksi cium di tangga

Portable Photoscape

2 comments

Secara ringkasnya, software yang sangat bagus kepada sesiapa yang suka edit² gambar secara kecil-kecil (macam berniaga pula.:).

Juga berguna kepada blogger yang suka post gambar samada gambar berkaitan topik yang dipost, gambar untuk diari. Photoscape adalah software untuk edit gambar dengan pelbagai fungsi yang ringkas tapi menarik:)

Kali ini aku post versi portable, so senang la boleh bawa dalam pendrive je kemana-mana dan bila pergi ke cyebr cafe pun boleh edit² gambar untuk post dalam ruang maya.:)

photoscape

Key Features
  • Viewer: View your folders photos, slideshow
  • Editor: resizing, brightness and color adjustment, white balance, backlight correction, frames, balloons, mosaic mode, adding text, drawing pictures, cropping, filters, red eye removal, blooming
  • Batch editor: Batch editing multiple photos
  • Page: Make one photo by merging multiple photos at the page frame
  • Combine: Make one photo by attaching multiple photos vertically or horizontally
  • Animated GIF: Make one animation photo with multiple photos
  • Print: Print portrait shot, carte de visite, passport photo
  • Splitter: Divide a photo into multiple parts
  • Screen Capture: Capture your screenshot and save it
  • Color Picker: Zoom in screen on images, search and pick the color
  • Rename: Change photo file names in batch mode
  • Raw Converter: Convert RAW to JPG








DOWNLOAD NOW

Oh Penarik Beca

4 comments

Ini bukan cerita filem atau drama ye.
Ini kisah betul.
Pertama kali aku tengok, 'pergh, biar betul'.
Kalau anda tengok, aku tidak tahu la.:)

MYSORE, India - Orang ramai seperti tidak percaya apabila melihat sebuah beca beroda tiga yang berenjin tetapi sarat dengan beratus-ratus biji buah kelapa, lapor sebuah akhbar semalam.

Beca itu dalam perjalanan ke sebuah pasar apabila pemandunya membawa bersama ratusan biji buah kelapa.

Mereka menyangka pemandu beca itu hilang akal kerana melakukan pekerjaan berbahaya yang boleh mengundang kemalangan.

Bagaimanapun, lelaki itu berbuat demikian dipercayai kerana terdesak untuk pergi ke pasar Kamataka di sini, selatan India tanpa perlu berulang alik.

"Setiap sebiji kelapa diikat dengan menggunakan kulitnya yang dikopek," kata seorang lelaki. - Agensi



---------
Kelakar pun aku rasa ada gak.
Mana side mirror,
mana tukang bawa beca.
Tak nampak apa.:)

Tapi terpikirnya juga, betapa gigihnya dia..

Monday, April 27, 2009

Mana Aku.?

13 comments

Sebenarnya aku hendak post software, tetapi memandangkan mediafire ada masalah sikit sekarang, aku hendak upload pun tidak boleh, so aku buatlah kelainan sikit hari ni.:).

Saja untuk suka².
Hendak pengunjung blog aku ni teka, mana satu aku dalam gambar yang aku letak ni.
Kalau yang dah terang² kenal aku tu tidak perlu la teka..

Ini sesuai yang kenal aku suam² kuku atau yang tidak kenal langsung tapi hendak try..:)

Klik untuk besarkan gambar.


Kalau betul tak de la hadiah ek.
Ini untuk suka² je.:)

Wow, Perogol & Dirogol Semakin Bertambah.

9 comments

Apa.?
tidak percaya tajuk yang aku post kali ini.?
Ok. Anda baca sendiri


KUALA LUMPUR: Kes rogol di negara ini meningkat hampir 300 peratus tahun lalu kepada 4,959 kes berbanding jumlah kes 2007 sebanyak 1,241, kata Timbalan Menteri Dalam Negeri Datuk Chor Chee Heung.

"Ini menunjukkan peningkatan sebanyak 3,718 kes atau 299.6 peratus lebih

tinggi berbanding tahun sebelumnya. Bagaimanapun, jumlah suspek yang berjaya

ditahan tahun lalu adalah seramai 4,770 orang berbanding 4,586 pada 2007.

"Bagi tempoh Januari hingga Februari tahun ini pula, jumlah kes rogol yang dilaporkan adalah sebanyak 769 kes," katanya ketika mengulung perbahasan usul Menjunjung Kasih Titah Ucapan Yang di-Pertuan Agong pada Persidangan Dewan Negara di sini hari ini.



Statistik ini juga sebenarnya ada kena mengena dengan yang aku post sebelum ini.
bolos-antara-game-show-yang-bakal merosakkan minda.

dari cerita:Budak Kelantan
---------
Apa yang perkara lain berkaitan.?

  • Ini adalah jumlah kes rogol yang dilaporkan berlaku. Yang tidak dilaporkan.? aku rasa jauh lebih banyak.
  • Mengikut statistik tersebut, setelah dibahagi, seramai 13 orang dirogol dalam sehari. Ingat, itu yang dilaporkan.
  • Sumbang mahram.? juga berlaku.
  • Rogol rela.? Pun ada.
  • Tidak perlu rogol, serah diri sukarela.? banyak apa.
  • Derma dara pada orang tersayang.? Banyak berlaku dan makin banyak bila musim mengawan macam Valentine Day, Malam Merdeka, Malam Tahun Baru dan seangkatan.
  • Buat sex sukarela, kemudian bila mengandung lapor polis kata dirogol.? Ada juga.
  • Buat sex dengan orang lain kemudian tuduh orang lain rogol.? Ada.


Apakah pandangan anda tentang kes rogol di negara kita.?

Dan satu lagi yang aku hendak tanya kepada pengunjung blog ini,
Perlu atau tidak aku post, Cara-cara untuk menjadi mangsa rogol.?

Bukan sebab apa, sudah banyak langkah pencegahan dan langkah mengatasi kes ini dalam internet ataupun mana² kempen, tetapi kesnya bertambah.,
dan yang menjadi masalah dan kasihan adalah bila wanita yang tidak bersalah dirogol.
Wanita yang 'membawa masalah' aku rasa patut untuk membaca post aku nanti' bagaimana untuk menjadi mangsa rogol'..

p/s: Maaflah jika post ini nampak macam berat sebelah perempuan, nanti aku akan post juga untuk menunjukkan lelaki juga bersalah. Aku tidak hanya salahkan perempuan untuk kes ini. Aku tidak masukkan sekarang sebab tak mahu banyak sangat aku taip dalam satu entri.

Seni Dari Kulit Telur

2 comments

Apakah kegunaan kulit telur.?
Yang biasa kita buat adalah . BUANG.
Itupun kalau selalu memasak atau buat kuih.
Kalau macam aku ni, jarang sekali terlibat..:).

Sebenarnya gambar yang aku letakkan ini adalah datang dalam satu email sekali dengan post aku sebelum ini, amazing watermelon art, Aku pisahkan supaya tidak la bercampur gambar keduanya.:)








Selepas ini kalau ada sesiapa yang memasak menggunakan telur tu apa kata kalau cuba² buat apa sahaja yang boleh dikatakan seni. Tetapi jangan la hancurkan kulit telur pastu kata seni pula. Kalau boleh buat la yang bercorak..:)

p/s: teringat subjek pendidikan seni masa sekolah rendah dahulu, lukis gambar muka patung pastu letak belakang pensel, ..:)

Saturday, April 25, 2009

Wireless Oh Wireless

2 comments

Entri kali ini, bukanlah bertujuan untuk berkongsi info, video, mp3 atau pape.
Entri kali ini aku buat khas untuk melahirkan rasa kecewa dan rasa tidak puas hati aku dengan perkhidmatan wireless yang sedang melanda tempat aku ini.

sebelum ini(semester lepas)aku ada hantar aduan untuk tambah baik perkhidmatan internet. Dan nampak juga perubahan yang berlaku selepas itu.
SEHINGGALAH, dalam minggu lepas masalah melanda semula.


Apabila aku ajukan pertanyaan kepada yang terlibat, jawapan yang diberi adalah server overload. Dengan status 'universiti', masih ada masalah overload.?

Berikut aduan yang aku kemukakan kepada pihak bertanggungjawab.


Kenapa aku post pasal ini.?

1)Aku dalam 5/6 kali hendak download cerita. Biasa saiz dalam 300+MB atau 700+MB, sekarang transfer rate dah la makin perlahan. Kadang tu ambil masa juga untuk download, paling kecewa bila dah 90+% hendak siap download keluar 'No Network connection'

2)Aku juga cuba upload cerita, tetapi bila sampai bahagian last, 'please check your internet connection'. Bukan sekejap untuk uplaod sebuah cerita.

3)Hendak buka Google, lambat macam apa.Itu kalau boleh buka. Yahoo.? 5 kali lebih lambat untuk dibuka.Aku rasa internet kat kampung lagi laju buat masa sekarang.

4)Melayari internet sekarang membuatkan masa aku membazir dengan 'bodoh'. tekan kemudian tengok skrin putih sehingga buka sepenuhnya.anggaran masa untuk buka 5minit untuk satu page dengan tekan butang 'refresh' melebihi 5 kali.

5)Hendak baca akhbar,.? Tunggu 5minit untuk baca satu berita

6)Berhadapan dengan internet adalah sesuatu yang menyakitkan hati aku sehari dua ini.sepatutnya internet buat aku gembira. sekarang bila buka inetrnet aku mula menyampah dan menyumpah pun ada.

7)Bagaimana aku post entri ini.? selepas siap aku taip, copy semuanya, letak dalam notepad(buat backup) kemudian tekan butan post. Buat sehingga boleh. kemudian baru boleh padam apa yang letak dalam botepad. Nampak betapa susahnya.?

8)Berkemungkinan besar aku tidak akan online dalam sehari dua ini.sehinggalah aku rasa sesuai untuk online.

9)Kalau aku taip lebih² kan ada aku kena tindakan dari 'universiti'.Maklumlah sekarang ramai yang sensitif,universiti sensitif, aku pun sensitif apa.

10)Cuma harapan jangan malukan status 'universiti'

11)Aku meninggalkan post ini dengan perasaan marah ada, kecewa ada, tidak puas hati pun ada. Harap masalah ini dapat diselesaikan secepat mungkin.

Friday, April 24, 2009

AXL'S - Akulah Kekasihmu

3 comments

Bila aku buka² post aku yang lama, terbuka la post pasal lagu yang aku pernah letak dulu.KRIS - Tiara, dan bila aku baca komen, ada yang aku kata hendak post pasal lagu AXL'S - Akulah Kekasihmu.
Rupanya aku belum lagi post lagu ini. Dan sekarang aku post untuk tatapan semua..:)
Walaupun lagu lama, rentak lama, tapi ok apa.:)

Video versi karaoke ( lepas ni boleh la layan sorang²..:)


Mp3.



--------
Aku post yang ini sambil dengar lagu ini. layan apa. lagi² bila duk sorang² pagi² ni..:)

p/s: ada sesiapa yang nk download ke.?
kalau ada yang nak aku boleh uploadkan nanti..

Prison Break Season 4 Episode 17 :The Mother Lode ( Mediafire link)

Comments



Memandangkan aku baru je tengok episod ini, so boleh la komen sikit.:).
Dalam episod ini berkisar dengan penglibatan emak Schofield dalam 'company'.
walaupun masih kurang jelas setinggi mana jawatan emaknya, tetapi boleh disimpulkan emaknya bukan calang-calang orang juga.

Schofield dan Sara hampir tertangkap apabila mereka terperangkap dalam kontena, mujurlah kebijaksanaan Scofield menyelamatkan mereka(macam biasa la..:).

Kalau sesiapa yang belum dowload lagi dari post sebelum ini, bolehlah downlaod dari link mediafire ini.

Prison Break S4 Ep 17.part1.rar (97 MB)

Prison Break S4 Ep 17.part2.rar (58.27 MB)

Universal Studio Free Photo Booth

4 comments

Sekali sekala tengok video lawak ok juga.
bukan lawak macam mana, lawak kenakan orang
tapi tidak la keterlaluan..
Tapi kelakar la bagi aku.
Bagi orang lain tidak tahu la..ha3

Hendak tahu kelakar atau tidak, jom tengok dahulu..

Thursday, April 23, 2009

Beza Ekonomi Melayu, Cina , India dan Lain²

3 comments

Post kali ini ringkas sahaja.
sebab aku da paper final petang ni.ha3.

tapi aku hendak tunjuk juga dimana kedudukan kita sebagai orang melayu sekarang.

JOHOR BAHRU 22 April - Kesemua 999 juta unit unit dana Amanah Saham Malaysia (ASM) yang diperuntukkan kepada kaum Cina dan mula dijual semalam telah habis dilanggan sepenuhnya.

Bagaimanapun daripada 1.665 bilion unit ditawarkan kepada bumiputera, hanya 7.65 juta sahaja berjaya dijual manakala 53.5 juta daripada 499.5 juta peruntukan kepada kaum India telah dilanggan.

Baki 166.5 juta unit saham diperuntukkan kepada rakyat Malaysia yang lain dengan jumlah keseluruhan 3.33 bilion unit tawaran baru.

----------

Sudah nampak dimana kita.?

Susunan Batu Yang Mengagumkan.

8 comments

Aku sebenarnya berpikir apakah tajuk yang sesuai untuk post kali ini.
Memang macam skema sikit tajuk kali ini..ha3
Kira ok lah tajuk tu, apa yang penting gambar yang ingin aku tunjukkan.:).

Pertama kali aku tengok, pelik pun ada, rasa macam mustahil pun ada.
Bukan apa kalau pikir pun, bukan senang hendak buat seperti apa yang mereka buat.
Kalau suruh susun benda yang ada permukaan rata cam kiub atau pape, senang la.
tetapi kalau batu, boleh ke.?

Hendak tahu boleh atau tidak kita tengok gambar bawah ni.:)




















Gambar yang last ini pun boleh tahan hebatnya..

Aku terpikir juga, tiada angin langsung ke .?
Lagipun bukan senang hendak cari pusat graviti dengan tepat.
aku yang kira secara teori untuk permukaan rata pun kadang tu boleh salah..:)

Walau apapun, selepas aku tengok beberapa kali semua gambar di atas, terpaksalah aku mengaku bahawa aku tidak mempunyai kemahiran dan keupayaan untuk melakukan semua ini.
Aku menyerah kalah awal²..:)

Ada sesiapa yang hendak cuba.?
Mungkin lepas ni boleh buat hiasan keliling rumah..:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted