Tuesday, February 16, 2010

Opera 10.50 Beta : The fastest browser on earth


Adakah anda rasakan firefox dan google chrome yang anda gunakan masih belum cukup laju.?
Masih lagi mengeluh page lambat loading.?
Kalau ya..kini ada penyelesaiannya, Opera 10.50 beta.


Opera 10.50 beta telah diuji mendahului firefox dan google chrome buat masa sekarang.
Kalau dahulu chrome boleh berbangga kerana mendahului firefox, kini opera boleh berbangga kerana telah mendahului firefox dan chrome.
Internet explorer.? Oh, tolong jangan sebut lagi browser tu dalam dunia maya ni.:)



Sebelum ini aku pernah membuat entri perbandingan antara firefox-chrome-opera-safari-IE, dan dengan ujian dan keputusan yang ada, opera tidaklah seberapa..
Tetapi untuk opera 10.50 beta ini, ujian menunjukkan keputusan yang berbeza berbanding sebelum ini.:)

Sebelum anda download, apa kata tengok dahulu keputusan ujian yang dilakukan.:)





Daripada 5 ujian yang dilakukan, 4 dimenangi oleh opera dan 1 chrome ( Cuba tengok betapa lembabnya internet explorer)

Dan secara keseluruhannya, jika diambil peratusan antara opera dan chrome(yang paling laju sebelum ini), opera mendahului chrome dengan 29%..

Aku sudah mencuba opera 10.50beta ini, memang sangat memuaskan untuk surf internet. Biasa aku guna untuk baca laman web atau blog. Kalau update blog dan lain² yang ada maklumat login aku masih lagi guna firefox dan chrome..(malas hendak export-import bookmark.:)

Berikut adalah link download opera 10.50 beta.

DOWNLOAD NOW


p/s: rugi siapa tak cuba guna opera ni.:)
p/p/s:aku lebih suka firefox sikit sebab ada addons yang pelbagai.:)

Lain² maklumat berkaitan perbandingan dan kelebihan browser ini boleh dibaca di http://www.taranfx.com/opera-10-5-beta. Dan juga boleh terus ke web opera, http://www.opera.com/browser/next/


Suka entri ini.?

10 comments:

Fina Fento on February 16, 2010 at 8:18 AM said...

kena try :D

Sendra on February 16, 2010 at 9:43 AM said...

pasni kalau betul opera ni paling laju boleh buat blogwalking banyak2 kan?

PEJUANG KESENIAN EXTREME on February 16, 2010 at 1:36 PM said...

Cantik la...boleh layan...
Nanti boleh surf sepantas yg mungkin...

Khazman88 on February 16, 2010 at 5:26 PM said...

sedih tgk IE dh tak laku skrg ni..
makin slow ade la..
thanks bro coz share info baru ni..:-)

1tomyam on February 17, 2010 at 12:17 AM said...

oo ye ke...ada install yg ver 9.5, jarang guna..nak kena cuba gak tu

Anonymous said...

Mr.Admin: thanx 4 d inf0..
baru jer d0load..
memang best...
Opera 10.50 ni iras2 Google Chr0me pon ye jugak..hehe

Zikr on February 17, 2010 at 8:55 AM said...

wah...nak try gak la...cayalah

¶A.K.I¶ on February 17, 2010 at 8:59 AM said...

ooowhh.. br bp bulan lappy aki pkai chrome.. da ad opera?? cm ne security dia?? ok x?

cybernetic88 on February 17, 2010 at 9:36 AM said...

ouh kuar beta versi baru dah ke. haha. lme xpkai. btw tq info =D

Anonymous said...

apsal xbley nak buka youtube gune opera?

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted