Friday, August 27, 2010

Jom Sertai Contest !. 10 Orang Pemenang Dicari..!


Sticky post sehingga 27 August 2009..
Sesiapa yang belum join dijemput join sebelum tarikh tamat.:)

Note:tp blog tak update utk 2/3 hari. ada kerja belakang tabir alam maya dan dunia realiti.:). But still akan balas comment.:)


Bersempena dengan pembukaan blog baru, ohbest.blogspot.com, contest ini diadakan untuk mencari 10 entri pertama untuk blog ohbest. Contest yang boleh dikatakan mudah dan tidak memerlukan anda berpikir panjang.:). Contest ini diberi nama "Top 10 Best Things for Top 10 Entry", bertujuan mencari perkara-perkara best dari mata pelayar maya.


Best adalah sesuatu yang subjektif. Ini kerana perkara yang best mungkin adalah suatu lawak, mungkin juga kesedaran, pengetahuan, seni dan pelbagai lagi.Ianya boleh jadi sekeping gambar, atau turutan gambar, cerita bergambar, video dengan satu kisah ataupun video dengan komplasi tertentu. Tidak kira samada kartun atupun perkara yang sebenar berlaku dalam hidup ini.

Apa sahaja perkara yang best yang anda ada, bermakna anda sudah layak untuk menyertai contest ini. Mudah bukan memandangkan dunia maya yang begitu banyak kandungan perkara-perkara best.:)

Apa yang diperlukan untuk menyertai contest ini.?

Anda cari (atau mungkin anda sudah ada) apa sahaja yang anda rasakan BEST. Tidak kira samada gambar/video/artikel atau campuran mana-mana sahaja asalkan perkara itu adalah best pada pandangan anda.

SYARAT CONTEST
  1. Seorang peserta hanya satu penyertaan sahaja. (samada gambar/video/artikel)
  2. Jika entri best itu melibatkan gabungan(berkaitan) mana² samada gambar/video/artikel, juga dibenarkan tetapi mestilah diletakkan dalam satu entri/email untuk satu penyertaan.
  3. Bagi yang menyertai menggunakan entri blog, sila masukkan banner dibawah ke dalam entri penyertaan anda.


SYARAT GAMBAR
  1. Tiada watermark
  2. Bukan copyright dari mana-mana pihak. (seperti gambar perkahwinan dari jurugambar professional)


SYARAT VIDEO
  1. Video tidak melebih 5minit.
  2. Video dari youtube adalah DIBENARKAN
  3. Video yang ada watermark adalah DIBENARKAN


SYARAt² UMUM
  1. Hanya untuk rakyat Malaysia yang menetap di Malaysia
  2. Jika ada penyertaan sama, dan penyertaan tersebut adalah memenangi top 10, penyertaan terawal akan dikira pemenang


CARA HANTAR PENYERTAAN
  1. Bagi yang mempunyai blog, hantar url entri penyertaan anda diruangan komen entri ini.
  2. Bagi yang tiada blog, hantarkan melalui email ke unwanted86[at]gmail[dot]com dengan tajuk perkara adalah "Contest! : Top 10 Best Things for Top 10 Entry".


HADIAH
  1. Topup RM10 untuk mana-mana telco untuk 10 orang pemenang.
  2. Banner selama 1 bulan (bagi yang ada blog) diblog ohbest.blogspot.com apabila blog beroperasi secara rasmi.


TARIKH TAMAT
JUMAAT : 27 OGOS 2010 : 11.59 PM

PENTING:
  • Memandangkan 'best' adalah perkara subjektif, maka unwanted berkuasa mutlak untuk menentukan 10 pemenang tanpa sebarang bantahan.
  • Selepas tamat contest ini, unwanted berhak untuk menggunakan mana-mana penyertaan yang dirasakan sesuai untuk blog ohbest dengan memberi kredit kepada blog asal peserta.


-------------------------------------------------
Apa yang anda rasa best dihati,
Jom kongsikan untuk contest ini,
10 yang terbaik sedang dicari,
Mungkin anda yang bertuah nanti..

Jadi tunggu apa lagi..?
Dengan contest yang mudah sebegini,
Ramai pemenang juga dicari,
Kemungkinan ianya anda adalah tinggi..

p/s: Eh, bila masa pula aku pandai berseloka ni.:)
-------------------------------------------------

Selamat menyertai contest..
Jika anda ada sebarang kemusykilan, bolehlah dikemukan dibahagian komen..:)


Suka entri ini.?

48 comments:

cekkeya on August 15, 2010 at 4:27 PM said...

wah, pantun tuh tak tahan. ahaha

menarik jugak nih. nt klu ada masa senggang, aku fikir fikirkan eh. ;)

unwanted on August 15, 2010 at 4:30 PM said...

cekkeya,
itulah tak tahu bagaimana tiba-tiba terlintas idea wat pantun tu..:)

Anip™ on August 15, 2010 at 4:54 PM said...

nak join gak..hmm..
cmne lau aku email je..

humaira on August 15, 2010 at 10:16 PM said...

cam best jek...
nk try dlu lah...
:)

unwanted on August 15, 2010 at 11:27 PM said...

Anip™,
leh je bro. tp klu wat entri lg digalakkan.
leh 'bantu membantu'..:)

humaira,
jemput join.
senang je contest ni.:)

pch on August 16, 2010 at 1:49 AM said...

wah..best niiii...



PORTABLE SOFTWARE: UNTUK MELAJUKAN KOMPUTER TANPA PENAMBAHAN RAM

Anip™ on August 16, 2010 at 3:18 AM said...

tapi mls la nak wat entry..lgpon aku nk share video jer..yg tu jer...

x-po on August 16, 2010 at 4:38 AM said...

ko punya ke ohbest tu bro?

Rasuah polis atau tak? RM300 atau RM50? Pilihan anda?

misz myza on August 16, 2010 at 5:34 AM said...

oh gitu contest nya... hmm.. sat na.. ngah pk cri idea...

tumpang tanye, muka tuan umnah unwanted ke di profile oh best???? hehehehhehee...... (x senonoh nye soalan)..

unwanted on August 16, 2010 at 8:03 AM said...

pch ,
jemput join nt.:)

Anip™,
no hal. nt ko send la kat email aku..:)

x-po,
aah. url tu aku cek avaiable dalam bulan feb dulu. aku simpan dulu.:)

misz myza,
x pe nk pikir dulu. tp jgn lmbt sgt tkt nnt bertindan idea, org terawal akan dikira.:)

Aah, mmg gmbr sndri.. Selama ni tak prasan ke kat profile.:)

arek on August 16, 2010 at 9:07 AM said...

kenapa pic tiada watermark, video bleh plak?? x aci ni..

relevan on August 16, 2010 at 2:38 PM said...

Oh best..best nih..

cekkeya on August 16, 2010 at 3:43 PM said...

bro, nak tanya nih. kalau share link dekat youtube, then embed dekat entry kita, tuh dibolehkan ke?

unwanted on August 16, 2010 at 4:17 PM said...

arek, kerana byk sgt web/blog yg ada gmbr menarik dgn watermark dorg. nnt tkt ramai sgt yg p satu website yg glemer n amik dari situ je.

Sbnrnya byk je website luar yg x de watermark.:)

Kalau video, susah sikit nk cari yg best n x de watermark, sbb tu watermark utk video dibenaran.:)

relevan,
Jemput join nnt.:)

cekkeya,
yup. dibenarkan..
lg senang macam tu, selain join contest, tu juga boleh dikira utk entri blog sendiri kn.:)

Sharinginfoz on August 16, 2010 at 5:34 PM said...

harap ramai yang join

cekkeya on August 16, 2010 at 6:08 PM said...

ok, aku join.

nih link entry: http://cekkeya.blogspot.com/2010/08/top-10-best-things-for-top-10-entry.html

sekadar kongsi url je nih. ;)

unwanted on August 17, 2010 at 12:21 AM said...

Sharinginfoz,
hope macm tu la.
leh join skali pe.:)

cekkeya,
ok. nk p mlawat tgk entri ni.:)

ZACK ENTRY on August 17, 2010 at 1:29 AM said...

cuba untuk join..tapi tak ada idea lagi..



latest entry Jom Join Fantasy Football

arek on August 17, 2010 at 10:19 AM said...

suda masuk..

test tengok : Contest : Top 10 Best Things for Top 10 Entry

♥ shiMawar ♥ on August 17, 2010 at 12:34 PM said...

nk join..tp jap, tengah carik idea.. :)

erm..klu aku rasa best, tp tuan pya contest rasa x best, camne..?sedih le... :(

xpe..akan ku usaha bg best supaya sume org rasa best belaka..xde yg x best..hahaha.. (gelak mat jenin)

unwanted on August 17, 2010 at 2:54 PM said...

ZACK ENTRY,
boleh pikir dulu. masa masih ada.:)

arek,
thanx arek. Masa untuk tengok entri arek.:)

♥ shiMawar ♥,
amik masa cari idea dulu.:)

Jgn sedih² coz biasanya perkara menarik ni kebanyakan org merasai perasaan yang sama je.:)

eNaSaN on August 17, 2010 at 3:00 PM said...

mcm besh jer... tp masih xde idea...

unwanted on August 17, 2010 at 3:12 PM said...

eNaSaN,
Take ur time.:)
nnt jumpa apa² yang best dalam internet ni n rasa ok, jangan teragak² untuk join .:)

eNaSaN on August 17, 2010 at 3:50 PM said...

ku xde ape nk dikongsikan yang besT2 tapi join gak la..rasenya bEST gak huhuhu...

(^_^)

nie link

http://sweetyenasan.blogspot.com/2010/08/contest-top-10-best-things-for-top-10.html

unwanted on August 18, 2010 at 11:42 PM said...

eNaSaN ,
Thanx coz join.:)
Baru pas tgk entri tu.:)

etomyam on August 19, 2010 at 1:24 AM said...

wah..ni paling sempoi, semangat nak join ni..kena cari bahan dulu nih

Kong Hwang Sing on August 19, 2010 at 10:21 AM said...

cm besh jek!

unwanted on August 19, 2010 at 4:31 PM said...

etomyam,
boleh cari bahan dulu bro. asalkn jgn smpai tamat tempoh je.:)

Kong Hwang Sing ,
jemput join.:)

Rabia Sensei on August 19, 2010 at 8:59 PM said...

Brother Unwanted.

Sudah join. Ini linknya. Mehlah tengok yer. Thanks!

http://rabiasensei.blogspot.com/2010/08/top-10-best-things-for-top-10-entry.html

Rabia Sensei on August 19, 2010 at 11:13 PM said...

Hehe..saya sudah salah paham yer? erk? erkkkk? mesti cari yang dalam internet saja yek? hehe..alahai..takperlahkan bro...layankan saja entry saya ini..=D

unwanted on August 19, 2010 at 11:18 PM said...

Rabia Sensei,
tak, bkn internet sahaja, apa yg berlaku dalam kehidupan pun boleh. Cuma bukan suruh buat entry top 10 tersebut. Cuba refer kepada entri peserta-peserta lain.:)

tp no ha la. layankan aje kn.:)
papepun thanx coz join.:)

Kong Hwang Sing on August 20, 2010 at 11:38 AM said...

join sudaaa! =)

Rabia Sensei on August 20, 2010 at 2:28 PM said...

bro unwanted. Saya sangat rajin sekarng ni. I change the content. Hehe..Layansss

unwanted on August 20, 2010 at 4:09 PM said...

Kong Hwang Sing
Thanx coz join.:)

Rabia Sensei,
ok jap nk p mlawat.:)

ohcerita.com on August 21, 2010 at 2:12 AM said...

kalau aku jumpa benda best..aku join..hehe

Nasir Bravo on August 22, 2010 at 12:20 PM said...

Join gak ler.........
tapi bro tuan tanah dah tgk video nie kot,,xper la join sudah!!!hehe

http://hakaluka.blogspot.com/2010/08/contest-top-10-best-things-for-top-10.html

unwanted on August 22, 2010 at 3:59 PM said...

ohcerita.com,
Sila² jangan terlambat lak bro.:)

Nasir Bravo
Ok bro. no hal dah tgk atau tak, yg penting join dulu.:)
nk p mlawat blog.:)

T@sh Sch@ on August 23, 2010 at 10:59 AM said...

dah join ...

http://akudidiari.blogspot.com/2010/08/wahh-o-wow.html

unwanted on August 24, 2010 at 1:07 AM said...

T@sh Sch@,
ok. thanx coz join. nk p tgk entri jap.:)

mello on August 25, 2010 at 6:10 PM said...

bro, aku join jugak! wahahahaha cepat je ak wat entri pasal contest ni.hahaha

http://www.mushmello.com/2010/08/cintabuang-bayi-contest.html

unwanted on August 25, 2010 at 10:47 PM said...

mello,
ok bro, thanx coz join. dengan selamba nk p terjah blog bro.:)

misz myza on August 26, 2010 at 4:56 AM said...

Hi unwanted..... me nk join ni.. Hehehehe..

http://luckymyza.blogspot.com/2010/08/mat-saleh-iaitu-belacan-dan-paku.html

Kalau ade yg tak kena ke, atau kurang syarat, inform me ya....

unwanted on August 26, 2010 at 11:39 AM said...

misz myza,
ok. thanx coz join..
nk p tgk dulu.:)

kamal on August 27, 2010 at 11:49 AM said...

cuba terai tengok.
http://www.jomfeeling.co.cc/2010/08/oh-perkara-best-bagi-saya-ialah.html

unwanted on August 27, 2010 at 9:54 PM said...

kamal
ok bro. thanx coz join.
p/s:aku bls komen pun dah suntuk.:)

kamal on August 27, 2010 at 11:09 PM said...

haha, rasa macam tersilap sesuatu la. tapi x pa, dah termasuk dah.

lizz on August 28, 2010 at 12:46 AM said...

wahahahahaa!!terlambat dah pun if nak join...next time kot.adoi

unwanted on August 28, 2010 at 12:46 AM said...

Dengan komen ini, bermakna contest ini telah TAMAT dengan rasminya.:).

Tunggu pemenangnya utuk entri seterusnya ye.:)

Post a Comment

Setiap komen anda amatlah dihargai.:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted