Sunday, May 30, 2010

COMPLETE : Jadual Perlawanan World Cup 2010 : Peringkat Kumpulan → Akhir

10 comments

Kalau anda masih lagi mencari-cari jadual perlawanan untuk Piala Dunia 2010 (waktu Malaysia), kini tidak perlu bersusah payah lagi kerana telah ada jadual yang lengkap untuk didownload.:).Kali ini jadual perlawanan lengkap, dari peringkat kumpulan hingga ke akhir, berbanding entri lepas yang hanya meletakkan perlawanan peringkat kumpulan.
Jadual piala dunia 2010 waktu malaysia

Lengkap ini bukannya bermaksud sudah tahu siapa yang pergi peringkat seterusnya, tetapi cara jadual yang disusun adalah sangat baik. Tak perlu bersusah payah kerana semuanya telah disusun. Masukkan sahaja bilangan jaringan dan data akan dikeluarkan secara automatik:)

Jadual ini dalam bentuk microsoft excel. Terdapat 2 jenis, so boleh pilih hendak download mana satu, ataupun hendak download keduanya sekali.:

Untuk jenis 1, bentuknya cam bawah ni.(Klik untuk pembesaran)
(jadual ni aku amik dari member aku, Mohd Ubaidillah Hashim)(Siap nama penuh tu.:)
Jadual piala dunia 2010 waktu malaysia

Untuk jenis 2, seperti di bawah(Klik untuk pembesaran)
Jadual piala dunia 2010 waktu malaysia

2 Kelebihan utama jadual ini adalah.:
  • Waktu yang digunakan adalah waktu Malaysia
  • Mata dan jaringan pasukan bertanding akan dimasukkan secara automatik ke dalam jadual. so senang tengok siapa di atas, siapa di bawah dan sebagainya


Jadual Jenis 1.

Jadual piala dunia 2010 waktu malaysia

Jadual Jenis 2.

Jadual piala dunia 2010 waktu malaysia


p/s:Kalau download keduanya pun tak pe. saiz bukan besar pun.:)

Iron Baby : Filem Terbaru.?

6 comments

Bagi sesiapa yang baru sahaja menonton filem Iron Man 2, tentunya terkejut mendengar berita ini. Manakan tidak, baru sahaja Iron Man 2 ditayangkan bulan lepas, tup² keluar pula khabar angin filem seterusnya akan ditayangkan lagi, kali ini Iron Baby pula. Langsung tiada publisiti, main hentam je nak tayang.



Filem ini dikuatkan lagi dengan trailer yang terlepas ke pengetahuan umum.
Sila tengok video dibawah untuk mengesahkan wujudnya Iron Baby ini.



Bagaimana, sudah habis tengok trailer filem ini.?
Tentu mendebarkan bukan.?
Kalau tidak mendebarkan pun, ada ke yang geram tengok baby comel tu..:)

Sekadar hiburan semata².
kreatif juga siapa yang buat ni.:)

Korang perasan kan muka depan trailer dah macam ni.:)


Terpikir juga, kalau la filem ini betul² dikeluarkan agak²nya dapat menyaingi Iron Man 2 tak.:)


Friday, May 28, 2010

Jadual Perlawanan World Cup 2010 : Waktu Malaysia

15 comments

Begitu cepat masa berlalu, World Cup kembali lagi..
rasanya macam baru je lagi tengok final World Cup yang lepas.:)
Dan rasanya macam baru je lagi peristiwa Zidane menanduk Materazzi .:)

Dan kini setelah 4 tahun, World Cup 2010 akan berlangsung di Afrika Selatan dalam masa yang terdekat, bermula 11/6/2010


Untuk entri kali ini, aku letakkan jadual perlawanan bola sepak Piala Dunia 2010 ini dengan mengikut waktu Malaysia. Jadi senang la korang hendak tengok pukul berapa, tidak perlu la nak tambah tolak berapa jam masa kat sana.:).

Jadual Perlawanan World Cup 2010 Waktu Malaysia


Semestinya apabila berlangsung piala dunia, antara perkara yang paling menjadi topik adalah ramalan pasukan manakah yang menang dan pasukan manakah yang bakal menjadi juara.(Kalau tak, takkan la kat Malaysia tercinta diluluskan lesen judi ni kan.)

Untuk mendapatkan maklumat lanjut berkaitan World Cup 2010 ini, bolehlah kalau hendak melawat terus laman web rasmi, http://www.fifa.com/worldcup/index.html

p/s:aku sokong Brazil. Sebab Brazil kuat..:)

Friday, May 21, 2010

Listverse : Ultimate Top 10 Lists

7 comments

Adakah anda seorang yang suka kepada perkara-perkara yang melibatkan apa sahaja perkara yang termasuk dalam senarai top 10. Contohnya Top 10 Amazing Chemical Reactions, Top 10 Most Evil Women, 10 More Bizarre Music Videos, Top 10 Weirdest Movies, dan mungkin beratus-ratus lagi senarai yang ada.


Untuk entri kali ini, aku akan memperkenalkan satu website yang pada aku sangat bagus dalam hal yang berkaitan senarai ini. Aku rasa website ini sangat menarik, kerana bagi aku ia menyenaraikan sesuatu perkara dan apa yang aku suka adalah kebanyakan perkara yang diberitahu aku juga tidak mengetahuinya. So memang sangat bagus untuk menambah ilmu pengetahuan am.

Perkara yang menarik tak perlu banyak cakap,:) Jadi websitenya adalah..

http://listverse.com/



Website ini walaupun tertumpu kepada senarai top 10, tetapi terdapat juga top 15, top 20 dan pelbagai lagi. Bagi aku tidak kisahlah semua itu, yang penting apa yang diperolehi dari senarai itu,pengetahuan:)

Walaupun website ini tidaklah mendapat satu standard untuk membuat list, tetapi apabila anda membuka website ini, anda akan rasa teruja dengan senarai yang ada dan seperti aku sendiri terlalu banyak perkara yang sebenarnya tidak tahu.Boleh dikatakan aku tertunggu-tunggu juga apakah senarai seterusnya yang akan dipost.:)

Paling kurang, ada ketikanya anda rasa sudah tidak tahu hendak buka apa dengan internet yang anda ada bukan.?So inilah antara website yang berguna untuk anda mengisi masa lapang anda. Selain itu, pengetahuan am anda secara automatiknya akan bertambah.:)

Kalau anda baru sahaja mengetahui website ini, antara cara paling mudah untuk melihat keseluruhan senarai yang anda, klik sahaja pada "archives". Senarai penuh ini akan lebih memudahkan., so anda boleh lihat senarai dari awal hingga terbaru.:)


Anda sudah tahu websitenya, jadi tunggu apa lagi.
tambahkan ilmu pengetahuan sambil mengisi masa lapang dan mungkin juga berhibur..:)

Banner X-Change

aizuddin.com

.

Related Posts with Thumbnails
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com Edited by Unwanted